Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Trenér Bílých Tygrů Patrik Augusta bude ve středu už zase koučovat ze střídačky

15. 10. 2019 | 0:05

AKTUALIZOVÁNO: Po nedávné hospitalizaci se trenér Patrik Augusta podle předpokladů brzy vrátí na střídačku hokejistů Liberce. Bílé Tygry by měl vést už do klíčového středečního utkání základní skupiny Ligy mistrů proti Augsburgu.

Devětačtyřicetiletý Augusta ještě v úterý koučoval tým v duelu Ligy mistrů právě v Augsburgu, následně byl hospitalizován v liberecké nemocnici kvůli náhlé zdravotní indispozici. Podle lékařské zprávy se nejednalo o nic vážného.

"Patrik už je v pohodě. V pondělí měli hráči dobrovolný trénink, v úterý by se měl hlavní trenér připojit zpátky k mužstvu a ve středu ho vést do dalšího zápasu Ligy mistrů," řekl v pondělí ČTK tiskový mluvčí klubu Martin Kadlec.

Bílé Tygry po dobu Augustovy nepřítomnosti vedl v pátek a v neděli v extralize asistent Jiří Kudrna. V zápasech v Pardubicích a v Brně, které Severočeši shodně prohráli, mu vypomáhal hlavní kouč prvoligových Benátek nad Jizerou Valdemar Jiruš.

čtk

Foto: www.hcbilitygri.cz

Patrik Augusta trénuje liberecké Tygry od letošního května. Předtím byl asistentem Filipa Pešána, po němž jeho roli v hlavním týmu převzal. Augusta je zároveň synem hokejové legendy Josefa Augusty, který v národním týmu jako trenér a asistent slavil zisk zlatého hattricku na přelomu tisíciletí.