Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Trenér Luboš Kozel se po třech sezonách rozloučil s libereckým Slovanem. Odkoučoval zde téměř stovku soutěžních duelů

24. 05. 2024 | 18:51

Hlavní trenér Luboš Kozel se oficiálně rozloučil se Slovanem, při závěrečném tréninku, minulý pátek, vedl tým naposledy. Na lavičce libereckého mužstva stál od srpna roku 2021 a odkoučoval téměř stovku soutěžních duelů.

Kozel1
Hlavní trenér Luboš Kozel se před více než týdnem oficiálně rozloučil se Slovanem. Foto z www.slovanliberec.cz

Luboš Kozel nahradil svého trenérského předchůdce Pavla Hoftycha v srpnu 2021 po 6. kole sezony 2021/22. Slovan tehdy figuroval na posledním místě tabulky s jediným bodem a skóre 1:10. Impuls se zanedlouho promítl v tabulce, mužstvo vystoupalo až na osmé místo a zahrálo si prostřední nadstavbovou skupinu, v níž dvakrát podlehlo olomoucké Sigmě.

Nadcházející ročník tým svoji bilanci vylepšil. Slovan skončil sedmý, nedaleko od nejlepší šestky, a zároveň zvládl ovládnout oba dvojzápasy ve Skupině o umístění, v níž se o pohárovou účast kvůli nižšímu národnímu koeficientu nehrálo. Výběr kouče Luboše Kozla si poradil jak s Českými Budějovicemi, tak Hradcem Králové.

V aktuálním ročníku náš klub zopakoval 7. příčku po základní části, kdy mu se 40 body jen těsně unikl postup do Skupiny o titul. V semifinále Skupiny o Evropu pak dvakrát nestačil na Teplice.

Luboš Kozel vedl naše mužstvo v 84 zápasech základní části, v nichž zaznamenal 30 výher, 24 remíz a 30 porážek. Slovan pod jeho vedením nasbíral celkem 115 bodů. V nadstavbových duelech měli modrobílí bilanci dvou výher a šesti porážek.

V posledních dvou sezonách se zároveň naše mužstvo dostalo pokaždé do čtvrtfinále poháru (bilance 5 výher – 2 prohry), kde mu jednou zatarasila cestu po neúspěšných penaltách pražská Sparta a letos pak v prodloužení Zlín.

www.slovanliberec.cz