Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Tvrdá lekce. Tygři v ENYAQ Hockey League podlehli Pardubicím 1:4 na zápasy

21. 01. 2022 | 7:38

Ve čtvrtek narazili Bílí Tygři v ENYAQ Hockey League na favorizované Pardubice. A proti loňským šampionům i přes slušný výkon utrpěli lekci, která znamenala porážku 1:4 na zápasy.

esportEHLtři
Foto z www.hcbilitygri.cz

Pardubicím v této chvíli patří první příčka v tabulce. A ve čtvrtek ukázali, že to není náhoda. Jakub "Jelenn" Jelínek vstoupil do celé série utkáním proti hráči Hcpce1996, proti němuž se držel po většinu času na dostřel. Ani to ale bohužel na bod nestačilo, neboť svému soupeři podlehl poměrem 3:5.

Ve druhém střetu se proti Martinovi "MartinCZ" Huškovi představil Tygrům dobře známý Dzouvi, jenž v posledních dvou sezonách oblékal liberecký dres a jenž je považován za jednoho z nejtalentovanějších českých esportových hokejových hráčů. Své kvality znovu prokázal, když si připsal jednoznačnou výhru 7:1 a zařídil Pardubicím dvouzápasové vedení.

Tygři se ale nevzdali. Jiří "Asgardiiik" Žemba následně nastoupil proti Jarinovi a ukázal, že i proti velkým favoritům dokáží naši hráči sehrát vyrovnané zápasy. Proti pardubické trojce dokonce ukořistil cenné vítězství 3:2 v prodloužení a stále tak držel tygří šance na zaskočení lídrů tabulky.

Ani úvodní čtyřhra se pro naše gamery nevyvíjela špatně a nabídla těsný souboj, který však nakonec vyšel lépe Dynamu. To zvítězilo rozdílem jediné branky 4:3 a mělo v tu chvíli jisté celkové vítězství v sérii. Závěrečná prohra Jelenna a Asgardiiika s Hcpce1996 a Jarinem už pak znamenala pouze kosmetickou úpravu na konečných 4:1 pro Pardubice.

Ani přes porážku se však tygří trojice nemá zač stydět. Po šesti odehraných kolech má na kontě pouze dvě prohry, díky čemuž se nadále s klidem drží na příčkách zajišťujících play-off. To budou chtít potvrdit i v pondělí, kdy se ve studiovém kole představí proti Ocelářům Třinec.

www.hcbilitygri.cz