Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Tygři míří do dalekého Třince. Najdou recept na Wojtka Wolského?

19. 01. 2020 | 5:46

Tygři během tohoto týdne sehráli dvě utkání s Plzní, přičemž v pátek museli soupeři oplácet porážku. To se jim povedlo a po výsledku 7:1 se vyhoupli zpět do čela tabulky. Nyní vyráží na horký led Třince, které táhne zdánlivě nezastavitelný Wojtek Wolski.

hokej třinec 22
Foto: www.hcbilitygri.cz

Odveta ve velkém stylu

Na začátku ledna prohráli Tygři 0:2 na Kladně, kde tak skončila jejich šestnáctizápasová bodová série. Svěřenci trenéra Patrika Augusty ale ukázali, že je jedna prohra nerozhodí a začali opět vítězit. Že si z nezdaru nic nedělají, ukázali i tento týden.

V úterý totiž v dohrávce 24. kola prohráli i přes povedený výkon v Plzni, proti které se již v pátek postavili znovu, tentokrát na domácím ledě. Šelmám vyšla odveta na výbornou. Prvních deset minut měli více ze hry indiáni, zbytek utkání už byl ovšem pod taktovkou libereckých hokejistů, kteří v přímém souboji o první místo nastříleli Škodovce sedm branek a posunuli se do čela!

Ladislav Šmíd o zápasu s Plzní:

„Myslím si, že od prvního střídání jsme plnili to, co jsme si řekli, hráli jsme na puku a zodpovědně. Až na ten poslední gól, co jsme dostali, jsme celý zápas kontrolovali. Jsem zároveň rád, že jsme Plzni dokázali odpovědět.“

Přišel, viděl a nepřestává udivovat

Třinečtí Oceláři nebyli v průběhu ročníku zcela spokojeni se svými výkony, a tak si z vánočního Spengler Cupu přivezli zvučnou posilu - útočníka Wojteka Wolského. Kanaďan, jenž se narodil v Polsku, vlétl do české nejvyšší soutěže jako uragán.

Během čtyř zápasů totiž sedmkrát skóroval a přidal ještě tři asistence. Díky jeho ofenzivní smršti ovládli Slezané hned tři duely, jediný, kdo aspoň trochu fenomenálního forvarda zbrzdil, byla Olomouc, která Třinec porazila v samostatných nájezdech. Obranu Severočechů tak v nedělním střetnutí nečeká vůbec jednoduchý úkol.

Foto: www.hcbilitygri.cz

Třetí střet

Liberečtí se se svým sokem z posledního finále utkali zatím dvakrát. První konfrontaci ovládl před svými fanoušky Třinec 5:2, načež i Tygři uhájili domácí prostředí. Pod Ještědem totiž zvítězili 5:0 a srovnali letošní vzájemnou bilanci. Navíc se jednalo o první čisté konto Dominika Hrachoviny v tygřím dresu.

Bude mít opět navrch domácí tým nebo se tentokrát budou radovat hosté? Zastaví liberecká defenziva v čele s Dominikem Hrachovinou Wojteka Wolského? To se dozvíme od nedělních 15:00!

Michal Bulíř před utkáním s Třincem:

„S Třincem je to vždy těžké, je to úřadující mistr. Půjdeme do toho naplno stejně jako proti Plzni. Budeme chtít hrát svou hru a ne někam zalézt. Prostě budeme hrát náš hokej.“

Bílí Tygři Liberec versus HC Oceláři Třinec

Počet zápasů: 70
Bilance: 28 – 9 – 2 – 3 – 28
Skóre: 208:192

www.hcbilitygri.cz