Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Ukrajinský stoper Kačaraba podepsal s Libercem tříletou smlouvu

17. 07. 2019 | 13:24

Fotbalový stoper Taras Kačaraba přestoupil ze Šachtaru Doněck do Liberce, s nímž podepsal tříletou smlouvu. Slovan o tom informoval na svém webu. Čtyřiadvacetiletý Ukrajinec působí na severu Čech od ledna 2018, kdy přišel na hostování.

fotbal slovan Kačaraba
Foto: www.fcslovanliberec.cz

Liberec řešil situaci s Kačarabou delší dobu. Přestože se mu nejprve povedlo s obráncem prodloužit hostování do konce tohoto roku, hrozilo, že si ho ukrajinský mistr stáhne v létě zpět.

"Taras v minulém roce zaznamenal velký výkonnostní vzestup a postupně se stal pilířem naší defenzivy. Kromě Šachtaru tak o něho začaly projevovat zájem i další kluby. Proto jsme rádi, že se nám nakonec po dlouhých jednáních podařilo dotáhnout jeho definitivní přestup do našeho klubu," řekl pro web Slovanu sportovní ředitel Zdeněk Koukal.

"Pomohlo tomu, že se Taras v Liberci cítí dobře, naučil se řeč a sám měl zájem u nás pokračovat," uvedl Koukal. Kačaraba nastoupil za Slovan do 40 ligových zápasů, v nichž vstřelil gól.

čtk