Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Úspěšný trenér a sportovní ředitel Bílých Tygrů Filip Pešán se oficiálně stal trenérem národního týmu

05. 05. 2020 | 15:36

Úspěšný trenér a sportovní ředitel Bílých Tygrů Filip Pešán byl dnes oficiálně oznámen do funkce hlavního kouče národního týmu. Dosud v Českém hokeji působil jako svazový šéftrenér a generální manažer reprezentace do dvaceti let. Jeho asistenty budou legendy českého hokeje Martin Straka a Jaroslav Špaček. Potvrzení Pešána na této prestižní pozici je dalším důkazem systematické práce libereckého klubu s hráči a trenéry.

hokej pešán 10
Foto: www.hcbilitygri.cz

Za posledních patnáct let není Filip Pešán jediným hlavním trenérem Bílých Tygrů, který zaujal místo na lavičce národního týmu. Po Josefu Palečkovi, Josefu Jandačovi a Jiřímu Kalousovi je čtvrtým v pořadí. Zároveň je však prvním reprezentačním koučem, který je libereckým odchovancem, a to ať už na pozici hráče či trenéra. U seniorské reprezentace se potká s dalším libereckým rodákem Petrem Nedvědem, který nadále pokračuje ve funkci generálního manažera.

Dvaačtyřicetiletý Pešán střídá u reprezentačního kormidla Miloše Říhu, kterému po dvou letech skončila smlouva s národním týmem. Už vloni bylo oznámeno, že ji hokejový svaz Říhovi neprodlouží a na jeho místo usedne právě Pešán. Ten už má za sebou jednoroční trenérskou štaci u reprezentační dvacítky, se kterou na přelomu let 2017/2018 dokráčel až do semifinále světového šampionátu. V letech 2013-2015 zároveň působil jako trenér U19.

Foto: www.hcbilitygri.cz

S Bílými Tygry se Pešán loučí po pěti úspěšných sezonách, a to ve všech rolích, které v klubu zastával. Na postu hlavního kouče, potažmo sportovního ředitele dovedl tým k památnému mistrovskému titulu, ke čtyřem Prezidentským pohárům a ke dvěma stříbrným medailím. Z klubu tak odchází jako legenda, která se nesmazatelně zapsala do jeho historie.

www.hcbilitygri.cz