Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Útočné snažení efekt nepřineslo, Slovan proti Sigmě prohrál stejně jako ve čtvrtém kole 0:1

30. 11. 2019 | 16:44

V 18. kole Slovan vyrazil bojovat o body na Hanou. Soupeřem našeho celku byla Sigma Olomouc, která se v tabulce nacházela dvě příčky za Libercem. Slovan se útočně proti soupeřovi trápil a nedokázal zareagovat na Vepřekův gól z prvního poločasu. Olomoučtí hráči prolomili dlouhé čekání na výhru a svěřenci trenére Hoftycha padli 0:1.

fosigma
Foto z www.slovanliberec.cz

Slovan nastoupil k zápasu v bílých dresech, v páté minutě Potočný vybojoval první rohový kop. K hlavičce se snažila propracovat hned trojice libereckých, ale obrana domácích si poradila. Mikula centroval z pravého křídla, Breite se dokázal propracovat k zakončení, bohužel míč hlavou poslal mimo tři tyče. Poté velmi nepříjemně a zbytečně zajel do Nguyena Chytil, po ošetření liberecká jednička naštěstí mohla nadále pokračovat. Ve 14. minutě se uvolnil ve vápně Chytil a vyslal přízemní střelu na vzdálenější tyč, zde byl ještě připravený Michal Vepřek, jenž dorazil balón do prázdné brány, Kačaraba byl v souboji pozdě.

Ve 20. minutě byl u další šance náš kapitán, ani tentokrát se mu nepodařilo ohrozit branku, slibně vypadající střela zaplachtila mimo. Blízko ke gólu byl útočník Musa, dostal se před bránícího hráče a zakončoval sám před Mandousem, ovšem ten včas vyběhl a zakročil. Další nebezpečí pro Mandouse následovalo po rohovém kopu, míč se zvláštně odrážel, avšak ani jeden z hráčů v bílých dresech nedokázal rychle zareagovat. Olomoucký Zmrzlý zkoušel zakončovat po odraženém míči ze standardní situace, včas přikročil Mikula a střelu na Nguyena nepustil. Následnou brejkovou situaci nedokázal vyřešit Musa, který přesprintoval stoperskou dvojici, přízemní pokus Mandous pokryl.

Do druhého poločasu naskočil Slovan za nepříznivého stavu 0:1. První zajímavý moment v druhé části zápasu byl vidění v 55. minutě, Houska vyslal dalekonosnou střelu, těsně branku netrefil. O čtyři minuty později byl u dalšího nebezpečného momentu Musa, tentokrát Mandouse překonal, ale na brankové čáře vykopl míč Vepřek. S postupem času Slovan přidával na aktivitě, ale většina akcí končila u vápna soupeře. K vidění bylo i několik žlutých karet, sledovali jsme tvrdé souboje z obou stran. V 81. minutě střídal Kuchta, který měl pomoci ofenzivnímu snažení Slovanu.

V 83. minutě slibně rozvíjející se akci zakončoval Breite střelou zpoza vápna, jeho pokus Mandousovi starosti nenadělal. Na druhé straně postupovala Olomouc 5 na 3, centr zakončoval hlavičkou González, Nguyen připraven. V 89. minutě předvedl skvělý zákrok liberecký gólman, González totiž těsně před ním tečoval míč, Nguyen pohotově zareagoval a vyrazil rukou na roh. Závěr zápasu po chybných nahrávkách přinášel šance spíše domácím a Slovan se musel smířit s porážkou 0:1.

www.slovanliberec.cz