Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Útočník Jan Ordoš ukončil Spartě sérii a Bílí Tygři stále bojují o elitní čtyřku

20. 02. 2023 | 7:25

Útočník Jan Ordoš rozhodl v 59. minutě před vyprodanou arénou napínavý zápas s pražskou Spartou a hokejisté Liberce mohli slavit v 48. kole extraligy těsnou výhru 2:1. Severočeši ukončili soupeřovu sérii s alespoň jedním bodem, která čítala 13 zápasů. Pražané naposledy vyšli bodově naprázdno 6. ledna, když na domácím ledě prohráli 2:5 právě s Libercem.

ordoš7
Foto: www.hcbilitygri.cz

"Je to skvělý pocit, že jsme zápas nakonec v závěru urvali a dotáhli ho do vítězného konce. Navíc jsme Spartě ukončili bodovou sérii, to je takový bonus," řekl v pozápasovém rozhovoru s novináři Ordoš.

Liberečtí měli vynikající nástup do utkání, který byl v 8. minutě korunován úvodním gólem z hole Michala Birnera. "Do zápasu jsme nastoupili velmi aktivně, byl to možná jeden z našich nejlepších vstupů do zápasu v sezoně. Řekli jsme si, co budeme hrát a od první minuty plán plnili na sto procent. Makali jsme, padali jsme po držkách a na konci jsme byli odměněni rozhodujícím gólem," pochvaloval si autor rozhodující trefy z času 58:10.

"Viděl jsem, že T.J. (Melancon) sbírá odražený puk na modré čáře a já jsem si odskočil od bránícího hráče do slotu. Našel mi přesně hokejku a já jsem ani nemířil, měl jsem i trochu štěstí. To k tomu ale patří," popsal svou 15. branku v ročníku mistr extraligy s Libercem z roku 2016.

Bílí Tygři mocně finišují a po páté výhře v řadě zůstávají ve hře o elitní čtyřku. Sparta zase bojuje na dálku s Vítkovicemi o druhou příčku. "Měli jsme obrovskou motivaci, víme, že elitní čtyřka je opravdu blízko. Sparta je navíc soupeř, který má zvuk a velkou kvalitu. Pro nás je už teď téměř každý zápas jako play off. Je dobré, že se nám daří tyto těsné zápasy uhrát a dovést do vítězného konce. Musíme v tom pokračovat,“ uvedl rodák z Ústí nad Labem.

V liberecké HomeCredit areně se sešlo 7500 diváků a bylo poprvé v ročníku vyprodáno. "V hale byla parádní atmosféra, diváci nás hnali za vítězstvím. Doufám, že stejná návštěva bude až do konce základní části a také v play off. Myslím, že i divákům se muselo utkání líbit. Hrál se, na rozdíl od posledního zápasu s Třincem, opravdu pěkný hokej. Jsme rádi, že jsme publikum odměnili vítězstvím," dodal Ordoš.

čtk