Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Útočník Michal Birner se zaskvěl druhým hattrickem, nebyl ale spokojený s hrou týmu

13. 02. 2020 | 7:24

Druhým hattrickem v sezoně zazářil v utkání s Litvínovem liberecký útočník Michal Birner. Zkušený třiatřicetiletý útočník tak byl hlavním strůjcem vítězství svého týmu 5:4 v prodloužení. Zejména jeho zásluhou Liberec po dvou porážkách zabral a nadále vévodí extraligové tabulce s náskokem sedmi bodů na druhou Plzeň.

hokej birner 1 PP 1654
Foto: www.hcbilitygri.cz

"Vždy ten zápas po reprezentační pauze nebývá ideální. Svými chybami a lehkovážným hokejem, který jsme na konci druhé třetiny a polovinu třetí části předváděli, jsme soupeři dovolili vrátit se zpátky do zápasu. Pak jsme museli honit výsledek a utkání horko těžko otáčeli. Jsme velice rádi, za dva body, protože to z naší strany nebyl vůbec ideální výkon," řekl po utkání Birner.

Bílí Tygři si byli sami vědomi, že jejich výkon měl k ideálu daleko a v šatně tak bylo po zápase o čem hovořit. "V kabině jsme si k tomu řekli svoje. Shodli jsme se na tom, že se musíme do dalších zápasů zlepšit. Na druhou stranu - někdy je takovéhle vítězství lepší, než soupeře úplně přejet," přemýšlel nahlas rodák z Litoměřic.

"Měli jsme za sebou dvě porážky, takže jsme chtěli za každou cenu vyhrát. To se nám povedlo, i když jen za dva body. Doufám, že se teď od tohoto vítězství odrazíme a budeme mít dobrý konec základní části," věřil reprezentační útočník Birner.

Litvínov se nachází v těžké situaci a má na poslední Pardubice náskok pouhých dvou bodů. V posledních zápasech tak spoléhá především na poctivou defenzivu. "Soupeř nás úplně nepřekvapil, ale asi nikdy jsem ho ještě neviděl hrát tak defenzivně. Hrají o přežití a bojují o každý bod, takže se soustředí hlavně na obranu, což jim v posledních zápasech neslo ovoce. Čekali jsme, že to nebude vůbec jednoduché utkání. Týmy, které bojují o záchranu, nehrají na krásu, ale snaží se hrát účelně. A přesně takový výkon dnes Litvínov podal," řekl mistr extraligy s Libercem z roku 2016.

Foto: www.hcbilitygri.cz

Účastník olympiády, Světového poháru a dvou světových šampionátů byl hlavním strůjcem vítězství, když nejprve poslal v 57. minutě zápas do prodloužení. V samém závěru nastavení se pak postaral i o vítězný gól. Na jeho definitivní potvrzení si ale musel chvíli počkat, protože litvínovská lavička využila možnosti přezkoumání u videa. Birner ale o regulérnosti své třetí dnešní branky vůbec nepochyboval.

"Neprožíval jsem vůbec nic, žádné nervy. Věděl jsem, že to byl jasný gól. A rozhodčí to nakonec rychle potvrdili. Jsem za to rád, vždy je to hezké, když góly pomůžou týmu k vítězství. Jak už jsem ale řekl, rozhodně nemůžeme být spokojeni s předvedenou hrou; musíme se zítra podívat na video a zápas si rozebrat," uvedl Birner, kterého v roce 2004 draftovalo St. Louis Blues jako 116. hráče celkového pořadí.

Další zápas čeká na Bílé Tygry hned v pátek, kdy jedou do Zlína. Ten se v poslední době prezentuje velice dobrými výkony. "Do Zlína musíme jet úplně jinak. Zlínští se v poslední době hodně zvedli a hrají výborně, my si však chceme odvézt nějaké body. Aby se nám to ale povedlo, budeme muset předvést daleko lepší výkon," uzavřel Birner.

čtk