Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

V Liberci jsem moc spokojený, říká s úsměvem střelec hattricku Mick van Buren

29. 11. 2022 | 10:13

V posledním soutěžním utkání roku 2022 vyhrál domácí Slovan 4:1 a postupuje do čtvrtfinále Mol Cupu. Stejně jako v prvním domácím zápase letošní sezony zazářil Mick van Buren a dal opět tři góly. Bude v Liberci pokračovat i na jaře? Přečtěte si, jak Mick po zápase odpovídal novinářům.

fotbal buren
Foto: www.fcslovanliberec.cz

Jak bys zhodnotil dnešní zápas?

Prvních 30 minut jsme hráli velmi dobře, byli jsme agresivní a dali jsme góly. Potom se to trochu změnilo, Olomouc začala presovat naši obranu a dala gól. Druhý poločas jsme zase dobře začali a nakonec jsme dali 4 krásné góly, takže dnes to byl dobrý výkon.

Byl to tvůj nejlepší půlrok v kariéře?

Asi jo, sice když jsem byl v Dánsku, tak jsem dal 10 gólů za půlrok, ale teď jsem starší a mám více zkušeností. Myslím, že mám teď životní formu a jsem moc rád, že můžu být tady v Liberci.

Čím to je, že ti to v Liberci tak sedlo?

Tady hraju hrotového útočníka, v Budějovicích jsem hrál spíše z křídla, taky se mi tam dařilo, ale neměl jsem čísla jako teď. Myslím, že v tom je ten největší rozdíl.

V Liberci jsi na hostování do konce sezony, už víš jestli tu budeš zůstávat na jarní část, nebo si tě Slavia může stáhnout?

Já ze Slavie nemám žádnou zprávu, takže myslím, že budu zůstávat tady. Začínáme myslím 2. ledna, musíme se připravit, to je to, co teď vím.

V Liberci tedy chceš zůstat i na jaře?

Já jsem moc rád, že jsem tady, říkal jsem to už mockrát. Myslím si, že zůstat tady bude pro mě nejlepší, dávám góly, parta je super a vše tu funguje.

Ve Slavii ti po sezoně končí smlouva, umíš si představit, že bys v Liberci pokračoval i déle?

Zatím vůbec netuším, jak to bude, je těžké říkat to teď. V Česku jsem 7 let, mám sen zahrát si i v jiných zemích, ale teď opravdu nevím.

Jak oslavíš dnešní hattrick?

Dneska si dám hodně vody a bude klid (směje se). Byl to dobrý výkon, s týmem máme večeři a společně zakončíme sezonu.

www.fcslovanliberec.cz