Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

V úterý se odehraje na jablonecké Střelnici odložený duel čtvrtfinále MOL Cupu s Plzní!

01. 04. 2024 | 18:41

Už v úterý pokračuje anglický program jabloneckých fotbalistů čtvrtfinálovým zápasem MOL Cupu! Na Střelnici se představí Viktoria Plzeň, vítěz zápasu postoupí mezi nejlepší čtyři týmy soutěže.

fotbal jab)
Foto: www.fkjablonec.cz

V původním termínu se měl čtvrtfinálový duel odehrát už na konci února, jenže Střelnici tehdy zahalila hustá mlha a hlavní arbitr musel zápas odložit. Kvůli nabitému programu západočeského týmu se dřívější termín, než nynější první dubnové úterý nenašel.

Koubův tým letos dál bojuje na třech frontách. V lize drží s přehledem třetí příčku za pražskými „S“. Na evropské scéně předvedli Západočeši na podzim famózní kousek, když vyhráli skupinu Evropské Konferenční ligy s Dynamem Záhřeb, Astanou a Balkani bez ztráty jediného bodu! Úspěšné tažení Evropou pokračuje dál i na jaře, Viktoria prošla i přes švýcarské Servette a radovala se z historického postupu do čtvrtfinále Konferenční ligy, v které poměří síly s italskou Fiorentinou!

Domácí MOL Cup načali Plzeňští až ve 3. kole na půdě divizních Mariánských Lázních, odkud si odvezli drtivou výhru 10:0. V osmifinále poháru pak museli Viktoriáni otáčet vývoj na půdě prvoligové Sigmy Olomouc, kterou nakonec porazili 3:1. „Pohár bereme velmi vážně a uspět v něm je jeden z cílů, který jsme si dali,“ říká záložník Pavel Šulc, jenž při loňském hostování oblékal jablonecký dres.

Náš Jablonec při pohárové cestě nejdříve vyhrál 5:1 na Admiře Praha, na mále měl poté v Domažlicích, kde ale zvládl pokutové kopy po remíze 1:1. Cestu do jarní části soutěže si potom Látalův celek prorazil výhrou 2:1 na pažitu Českých Budějovic.

Problémem Jabloneckých však zůstává obrovská marodka. Trenéru Látalovi se neustále mění základní sestava, z mužstva mu zbylo prakticky torzo. „Problémy máme obrovské, ale kůži nedáme lacino,“ slibuje Látal. „Plzeň má na rozdíl od nás kam šáhnout. Někteří jejich hráči o víkendu nehráli a teď asi nastoupí a budou odpočinutí. Uvidíme, co dokážeme poskládat my a jak se s tou situací dokážeme vypořádat,“ říká před úterním pohárovým zápasem kouč Jablonce.

Plzeň se s Jabloncem utká v letošní sezoně už potřetí. Obě ligová utkání zvládla Viktoria vítězně o jednu branku, doma nás na podzim přehrála 3:2 a v jarní odvetě si z Jablonce odvezla všechny body po výhře 2:1. Kdo bude úspěšnější v úterý, probojuje se už do semifinále MOL Cupu!

Utkání začíná v úterý 2. dubna od 18 hodin na Střelnici v Jablonci nad Nisou

Rozhodčí: Radina Marek - Caletka Petr, Antoníček Petr

Delegát: Teuber Ivan, Neuberg Jiří

VAR: Machálek Jan

AVAR: Machač Lukáš

www.fkjablonec.cz