Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

V žebříčku evropských klubů se liberečtí Bílí Tygři umístili v top 50. Z extraligových celků nejlépe dopadl mistrovský Třinec

05. 07. 2022 | 16:39

Francouzský server passionhockey.com opět zveřejnil svůj tradiční neoficiální žebříček 250 nejlepších klubů v Evropě. Mezi nejlepšími padesáti týmy nechyběli ani Bílí Tygři! Bílí Tygři vypadli v uplynulé sezóně ve čtvrtfinále, což znamenalo pokles v žebříčku oproti roku 2021, kdy v play-off dokráčeli až do finále.

hoTRI02032022d
archivní ilustrační foto ze zápasu mezi Libercem a Třincem.

I tak se ale šelmy vešly mezi nejlepších padesát celků a obsadily 48. místo, za nimi přitom skončily i některé kvalitní kluby ze Švédska, švýcarský Bern nebo i rakouský Salzburg, který si zahrál play-off CHL. V porovnání s ostatními českými kluby byl poté Liberec šestý nejlepší.

Z extraligových celků nejlépe dopadl mistrovský Třinec, který obsadil sedmou příčku. Mezi nejlepší dvacítku se poté vešla i Sparta s Hradcem Králové. Celkové prvenství připadlo ruskému Magnitogorsku, přestože ve finále KHL prohrál. Další medailové pozice obsadily švédské Luleå a Rögle. Kompletní pořadí všech 250 klubů najdete zde.

Tento každoroční žebříček je vytvářen na základě výkonnosti jednotlivých týmů v dané sezóně. Do konečného bodového zisku se počítají výsledky v domácí soutěži a v Champions Hockey League, v úvahu je brána také kvalita jednotlivých lig. Nejde sice o oficiální pořadí podle organizace IIHF, přesto je hokejovou veřejností velmi uznáváno.

www.hcbilitygri.cz