Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Věděli jsme, že to bude proti Kladnu boj, řekli liberečtí Filippi a Klepiš

18. 09. 2021 | 8:01

Hokejisté Liberce splnili v zápase 4. kola extraligy proti Kladnu roli favorita, výhra domácích 3:2 se ale nerodila lehce. Útočníci Tomáš Filippi a Jakub Klepiš, kteří se na ní svými góly podíleli, ale po zápase přiznali, že věděli, že duel nebude jednoduchý.

klepiš
Foto: www.hcbilitygri.cz

"My jsme všichni věděli, jaké to bude utkání, a šedesát minut nám dokázalo, že jsme měli všichni pravdu. Počítali jsme s tím, že to bude válka, boj o každý puk a centimetr ledu. Kladno nám nedalo nic zadarmo. Těžký zápas a zlaté tři body pro nás," řekl Filippi, který utkání svým gólem v 50. minutě rozhodl.

I před zisk tří bodů a udržení se v čele tabulky Bílí Tygři moc spokojeni nebyli. "Musíme dávat více gólů. Zatím jich moc nedáváme. Potřebujeme klid na hokejce, větší sebevědomí. Víme, že jsme dobří hráči, ale musíme to potvrdit na ledě. Naše hra má zatím k ideálu daleko. Nebylo to krásné, ale hlavně, že body sbíráme," oddechl si devětadvacetiletý útočník.

Severočeši v zápase dvakrát vedli, hosté dvakrát srovnali. Ve třetí třetině bylo jasné, že kdo vstřelí gól, bude blízko k bodovému zisku. Podařilo se to domácím. V 50. minutě si Filippi s Ondřejem Vitáskem dvakrát vyměnili puk na modré čáře a Filippi nechytatelnou bombou rozvlnil síť za hostujícím brankářem Landonem Bowem.

"Já jsem si věřil, pochopitelně jsem chtěl dát gól. Doufal jsem, že mi to Ondra posune, a stalo se. Proti Kladnu se těžko kombinuje, hrají nízko. Snažil jsem se střílet, doufal jsem, že když někoho trefím, tak to třeba bude bolet a příští ránu třeba pustí. Moc jsem vlastně nemířil, spíš rozhodla razance střely," popsal Filippi rozhodující branku.

Krásnou individuální akcí, která skončila první libereckou brankou, se již ve čtvrté minutě prezentoval Klepiš. Převzal puk ve středním pásmu, se soupeřem "na zádech" absolvoval dvě kolečka a poté namířil ke kladenské brance. Stahovačkou se zbavil obránce a poprvé v zápase prostřelil Boweho.

"Oni myslím vypíchli puk, já se snažil udělat oblouk, že někoho najdu. Nikdo ale nenajel, tak jsem udělal ještě jeden, pak jsem viděl, že nevyjeli z pásma. Udělal jsem pár kroků a byl jsem strašně blízko gólmana. Ale popravdě, mně je jedno, kdo dal gól a jaký gól, hlavně že jsme vyhráli," pousmál se Klepiš.

Foto: www.hcbilitygri.czčtk