Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Volejbalisté se před odletem na Euro utkají v Jablonci nad Nisou ještě s Portugalci

12. 08. 2019 | 16:15

Měsíc před startem mistrovství Evropy zúžil trenér volejbalistů Michal Nekola nominaci na čtrnáct jmen. Po přípravných zápasech se Slovenskem z týmu vypadli smečař Marek Zmrhal a blokař Jan Pražák.

volleyball-3785327 1280
Ilustrační foto

"Když vše půjde, jak je naplánováno, tak se může stát, že tahle čtrnáctka na Evropu pojede, ale je předčasné to nazývat konečnou nominací. Do šampionátu zbývá měsíc a stát se může plno věcí," řekl ČTK manažer týmu Miloslav Javůrek.

Předloni na ME v Polsku obsadili Češi sedmé místo, na němž se ze současného výběru podílelo šest hráčů - nahrávač Jakub Janouch, univerzálové Michal Finger a Jan Hadrava, smečaři Donovan Džavoronok, Jan Galabov a blokař Adam Zajíček.

V aktuální čtrnáctce jsou rovněž bratři Bartošové - nahrávač Pavel a smečař Adam. Kvarteto smečařů doplňuje ostravský David Janků, blokaře Vladimír Sobotka, Oliver Sedláček a Vojtěch Patočka. Libery jsou Milan Moník a Tomáš Kunc.

Tým sehraje koncem srpna přípravná utkání s dalším účastníkem šampionátu Francií v jejím prostředí a před odletem na Euro ho prověří v Jablonci nad Nisou ještě Portugalci.

Do ME volejbalisté vstoupí 13. září duelem s Ukrajinou a ve skupině D se utkají i s mistry světa Poláky, Nizozemci, Estonci a týmem Černé Hory. Hrát budu v Rotterdamu a Amsterodamu, čtyři celky postoupí do play off.

Poprvé budou šampionát hostit čtyři země - Belgie, Francie, Nizozemsko a Slovinsko, turnaj vyvrcholí ve Francii.

Nominace:

Nahrávači: Jakub Janouch (Friedrichshafen/Něm.), Pavel Bartoš (Waldviertel/Rak.)

univerzálové: Michal Finger (Olympiakos/Řec.), Jan Hadrava (Olštýn/Pol.),

smečaři: Donovan Džavoronok (Monza/It.), Jan Galabov (Nice/Fr.), Adam Bartoš (Tours/Fr.), David Janků (Ostrava),

blokaři: Vladimír Sobotka, Adam Zajíček (oba Kladno), Oliver Sedláček (Ostrava), Vojtěch Patočka (Karlovarsko),

libera: Milan Moník (Kladno), Tomáš Kunc (Liberec).

čtk