Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Volejbalisté v přípravě na evropský šampionát vrátili Slovákům porážku

10. 08. 2019 | 21:16

Přípravný dvojzápas českých volejbalistů se Slováky v Jablonci nad Nisou skončil "remízou". V pátek vyhráli pětisetovou bitvu svěřenci Andreje Kravárika, v dnešní odvetě byli lepší domácí hráči pod vedením Michala Nekoly a zvítězili 3:1. Evropský šampionát začne pro oba týmy 13. září.

volejbalmíč
ilustrační foto

Čeští volejbalisté v pátek zahájili sérii přípravných duelů před ME a maratonský tie-break prohráli 21:25. Slovákům tak podlehli poprvé po čtyřech letech. Dnes se jim podařilo soupeře zatlačit servisem, lépe útočili a po prohraném úvodním setu další tři ovládli.

"Páteční zápas byl moc vyrovnaný, v prvním setu jsme se trochu hledali, ale pak už to bylo dobré. Prostřídalo se více hráčů. Je to přípravné utkání, takže jde hlavně o sehrání a výsledek není tak důležitý," řekl kapitán a nahrávač Jakub Janouch.

Další přípravné duely odehrají Češi ve Franci, těsně před odletem na šampionát do Rotterdamu budou ladit formu opět v Jablonci proti Portugalsku.

čtk