Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Volejbalistky liberecké Dukly jasně podlehly v Lize mistrů italské Novaře

07. 12. 2021 | 21:49

Volejbalistky Dukly Liberec prohrály v Lize mistryň ve skupině C podruhé bez zisku setu. Favorizované italské Novaře podlehly při své domácí premiéře v elitní soutěži jasně po setech 11:25, 16:25 a 19:25. Italky zápasu od úvodní výměny dominovaly.

volejTOP
archivní ilustrační foto: FB VK Dukla Liberec

A to ani nehrály v nejsilnějším složení, jen na střídačce zůstala hvězdná turecká univerzálka Ebrar Karakurtová. Přesto hráčky Dukly v prvním i druhém setu rychle ztrácely a přesné a tvrdé útočné hře italského celku nedokázaly čelit.

"Největší rozdíl je v útoku. Hrajou nadmíru agresivně, jsou dobře naskočený a máme problém s obranou. Ale rozdíl je ve všem," řekla libero Veronika Dostálová v České televizi.

Až ve třetí sadě se v úvodu hrálo vyrovnaně. Hráčky z pod Ještědu ožily a poprvé v utkání vedly, a to dokonce o dva body (6:4). O náskok brzy přišly a zápas ztratily za hodinu a dvě minuty. "Škoda, že jsme to ve třetím setu nedotáhly na dvacítku," uvedla Dostálová.

I po jasné prohře obecenstvo odměnilo výkon domácího týmu potleskem a hráčky si s diváky plácaly. "Máme radost i pro prohraném utkání, protože je pro nás něco neskutečnýho porovnávat se s ruskou a italskou ligou a sáhnout si na ně. Hrát s nimi je za odměnu," řekla Dostálová.

V prvním utkání prohrály úřadující české šampionky v Moskvě s Dynamem 0:3. První polovinu skupiny zakončí Liberec před vánočními svátky v Istanbulu, kde nastoupí 21. prosince.

Volejbalová Liga mistryň - 2. kolo: Skupina C:

Dukla Liberec - Novara 0:3 (-11, -16,- 19)

Rozhodčí: Jokelainen (Fin.), Stoica (Rum.). Čas: 62 min. Diváci: 570.

Sestava a body Liberce: Kojdová 2, Kohoutová 2, Kvapilová 11, Nová 4, Nečasová 3, Skrypaková 2, libero Dostálová - Blažková, Šulcová 2, Šotkovská 6. Trenér: Gálík.

Nejvíce bodů Novary: Herbotsová 16, Montibellerová 15, Bonifaciová 13.

čtk