Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Volejbalistky si mohou zahrát o Final Four Evropské ligy. Musí ale v Jablonci porazit Švédky

15. 06. 2019 | 5:06

České volejbalistky dnes zakončí základní část Evropské ligy utkáním proti Švédsku a mohou hrát o účast ve Final Four. Nejdříve ale budou držet palce Slovenkám, aby doma porazily Ukrajinu a nedovolily lídrovi tabulky bodovat. V tom případě by svěřenkyně řeckého kouče Jannise Athanasopulose potřebovaly v Jablonci nad Nisou porazit Švédky za tři body.

volejbalZena
ilustrační foto

Proti švédskému týmu volejbalistky Evropskou ligu začínaly a koncem května na palubovce soupeřek jasně vyhrály. Pak si do tabulky připsaly další dvě výhry, naposledy ve středu na Slovensku, ale také dvě porážky. Ve skupině A jsou druhé o dva body za Ukrajinkami, do Final Four postoupí jen vítěz skupiny.

Volejbalisté už o šanci na postup do Final Four přišli a dnešní zápas ve Finsku je pro ně především přípravou na zářijové mistrovství Evropy.

čtk