Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Základní část ENYAQ Hockey League skončila, Tygři jdou do play-off z 2. místa

28. 02. 2021 | 18:01

Třináct kol základní části esportové ENYAQ Hockey League je minulostí. Bílí Tygři v nich předvedli skvělé výkony a do play-off půjdou z druhé příčky, která jim zajišťuje slibnou výchozí pozici!

hokej e
Foto: www.hcbilitygri.cz

Naši gameři Dzouvi, DannyZedlo a DoubleMaca si v základní části vedli skvěle. Posbírali celkem 33 bodů za jedenáct vítězství a pouze dvě porážky. Lépe si vedly pouze Pardubice, které s jedinou prohrou nastřádaly 36 bodů a umístily se na první příčce.

A právě Dynamo je jedním ze dvou přemožitelů Tygrů. V devátém kole si na naši trojici vyšláplo a zvítězilo 4:1 na zápasy. Vyzrát na naše gamery dokázal už pouze Třinec, který ve 3. kole zvítězil 3:2 na zápasy. V dalším průběhu základní části se ale Ocelářům tolik nedařilo a nakonec končí pátí s 24 body.

(Témeř) neporazitelný Dzouvi a skvělé čtyřhry

Dle očekávání byl jedním z hlavních kamenů tygřího úspěchu Adam "Dzouvi" Menšík, který z 13 zápasů prohrál pouze jediný v souboji s Pardubicemi. Nezaháleli ale ani jeho týmoví kolegové. Daniel "DannyZedlo" Sedláček si v tvrdé konkurenci týmových dvojek, mezi nimiž byla řada špičkových hráčů, připsal solidní bilanci čtyř výher a devíti porážek.

Týmový nováček Jakub "DoubleMaca" Macek pak mezi trojkami válel a posbíral celkem třináct výher a pouze tři porážky. K tomu je nutné přičíst parádní čtyřhry. V nich Tygři váleli a z celkových 26 zápasů vyhráli hned 20. V celkovém součtu tak mají Tygři na kontě 46 výher a jen devatenáct porážek.

Do play-off proti Budějovicím

Ve čtvrtfinále se tak tygří gameři z druhého místa utkají s Českými Budějovicemi, které se v základní části umístily na sedmé pozici s 21 body. A tento soupeř by mohl našemu týmu vyhovovat. Vždyť ve vzájemném souboji 6. ledna se Tygrům vedlo mnohem lépe. Náš tým zvítězil 5:0 na zápasy, byť každé utkání bylo velmi vyrovnané.

Podaří se Tygrům zvítězit i ve čtvrtfinálové sérii? Herní systém zůstává stejný, opět na sebe postupně narazí jedničky, dvojky a trojky. Poté budou následovat čtyřhry. Jednotlivé série play-off odstartují v průběhu března. Vystoupají Tygři až na vrchol?

www.hcbilitygri.cz