Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Zápas o šest bodů! Tygři míří na led třetí Sparty

29. 01. 2020 | 5:35

Po úspěšném domácím zápase s Hradcem Králové čeká Tygry další těžká zkouška - pražská Sparta. Hrát se bude o cenné body, které se při konečném vyučtování můžou projevit jako klíčové. O motivaci je tedy rozhodně postaráno! Porazí svěřenci trenéra Patrika Augusty celek z hlavního města i počtvrté v letošní sezóně? To se dozvíme už tuto středu, úvodní buly padne v 18:30!

hokej sparta 5
Foto: www.hcbilitygri.cz

Z domácího dvojzápasu vytěžili Tygři tři body

Po dvou utkáních na severu Moravy se svěřenci trenéra Patrika Augusty dvakrát představili svým domácím fanouškům v liberecké Home Credit Areně. Nejdřív přivítali Karlovy Vary. Liberečtí byli sice na ledě hlavně v prvních dvou třetinách více vidět, Západočeši ale vytěžili z minima maximum a nakonec vyhráli 3:2. Energie tak zůstává jediným extraligovým týmem, který ještě Tygři v letošní sezóně neporazili.

V neděli už ale byly šelmy úspěšnější. Proti Hradci si šly za výhrou už od první minuty a v polovině zápasu vedly už 3:0. Michal Dragoun sice na konci druhé periody vrátil Mountfield do zápasu, hned na začátku poslední části hry ale potenciální obrat zastavil kapitán Petr Jelínek. Těsně před koncem ještě na konečných 5:1 upravil Jan Ordoš.

Trenér Patrik Augusta o zápase s Hradcem:

„Myslím si, že jsme odehráli velice dobré utkání. Celých šedesát minut jsme hráli koncentrovaně a týmově. Drželi jsme se našeho systému, dokázali jsme vyhrávat osobní souboje a celkově jsme podle mě měli utkání pod kontrolou. Týmový výkon byl asi hlavním klíčem k vítězství.“

Pražanům dobrý výkon proti Plzni na body nestačil

Sparta se po skvělé první polovině základní části aktuálně nenachází v nejlepším rozpoložení. Z posledních pěti zápasů vyhrála jen jednou, a to navíc jen za dva body proti posledním Pardubicím. Přesto se ale stále drží na čele, momentálně okupuje třetí příčku se ztrátou pěti bodů na první Liberec. Po středečním zápase se tak mohou Tygrům hodně přiblížit!Foto: www.hcbilitygri.czV posledním kole se Pražané utkali s dalším celkem z vrcholku tabulky, a to sice s Plzní. Zápas, který měl parametry play-off, nabídl napínavou podívanou s devíti góly a spoustou potyček. Úspěšnější byli nakonec Plzeňští, kteří o své výhře rozhodli na konci druhé a v průběhu třetí třetiny.

Tým z hlavního města disponuje druhou nejlepší ofenzivou ligy, v dosavadních 41 zápasech dohromady nastřílel 137 gólů. Nejvíc kanadských bodů (29) má na svém kontě exliberecký Michal Řepík, kterému zdárně sekunduje Jiří Smejkal (28). To další bývalý Tygr Marek Kvapil je už od samého začátku sezóny na marodce, ani tentokrát tedy proti svému bývalému klubu nenastoupí. Pražané minulý týden oznámili velký návrat, z NHL se k nim vrátil gólman Michal Neuvirth. Nastoupí už proti našemu týmu?

Tři zápasy, tři výhry

Bilance vzájemných zápasů obou týmů je v letošní sezóně jednoznačná. Všechny tři duely ovládli Tygři, ani jednou to vsak neměli vůbec jednoduché. Hned v prvním utkání předvedli neskutečný obrat, když po první třetině prohrávali 2:6, nakonec ale zvítězili 8:7 po prodloužení. Hattrickem se tehdy blýskl Michal Birner. Druhý vzájemný souboj byl už o poznání klidnější, Liberečtí po vyrovnaném průběhu vyhráli 2:0. Poslední zápas opět dopadl lepe pro svěřence Patrika Augusty, kteří ho ovládli 4:1. To naopak hattrick zaznamenal Radan Lenc.

Útočník Radan Lenc o nadcházejícím zápase se Spartou:

„Musíme hrát aktivně, stejně jako proti Hradci. Hlavně pro diváky to bude atraktivní zápas. Budeme hrát o odskočení v tabulce, rozhodně tedy uděláme všechno, co bude v našich silách, abychom získali bodíky, které nám pak na konci můžou hodně pomoci.“

Jak dopadne čtvrtý souboj dvou celků z předku tabulky? Oba týmy mají rozhodně o motivaci postaráno, body ze vzájemného zápasu by na konci mohly být hodně důležité. Utkání před kamerami televize O2 začne v 18:30. Držte Tygrům palce alespoň na dálku!

Bílí Tygři Liberec versus HC Sparta Praha

Počet zápasů: 71
Bilance: 22 – 9 – 0 – 10 – 30
Skóre: 193:214

www.hcbilitygri.cz