Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Zaznamenají Tygři páté vítězství v řadě? Soupeřem jim budou zlínští Berani

17. 11. 2019 | 5:39

Liberečtí po reprezentační přestávce navázali na předešlé dobré výkony a vyhráli počtvrté za sebou, když doma srazili Litvínov. Již v neděli vyráží tygří smečka do Zlína, kde bude chtít svou formu potvrdit.

hozln
www.hcbilitygri.cz

Podařený návrat

Měsíc říjen nebyl pro svěřence trenéra Patrika Augusty zrovna příjemný, neboť prohráli pět utkání v řadě. Poté se však vrátili zpět na vítěznou vlnu, když postupně porazili Spartu, Vítkovice a Mladou Boleslav. Poté ale přišla reprezentační přestávka, která mohla rozjeté mužstvo přibrzdit.

Delší pauza se ovšem na Tygrech nepodepsala. Liberečtí sice na domácím ledě s Litvínovem prohrávali, jenže během druhé třetiny otočili skóre a v závěrečném dějství už si svůj náskok zkušeně pohlídali. Návrat na extraligová kolbiště po téměř dvou týdnech tak vyšel našemu týmu na jedničku.

Berani se škrábou vzhůru

Zlínu se vstup do nového ročníku extraligy vůbec nepovedl, vždyť z prvních šesti utkání všechna prohrál. Berani tak byli ve velmi nepříjemné situaci, neboť se nacházeli na posledním místě v tabulce.

Žlutomodří se ale během října začali postupně zvedat, a nakonec se odlepili od dna. Zatím se jim nepodařilo své výkony stabilizovat, nicméně daří se jim sbírat důležité body. Aktuálně se tak Berani nachází na dvanácté příčce, přičemž na desátou pozici, která zajišťuje předkolo play-off, ztrácí pouhé tři body (jejich sousedi v tabulce mají však zápas k dobru). Šelmy tak čeká soupeř odhodlaný poprat se o elitní desítku.

Vítězná premiéra

Během reprezentační pauzy oznámil tým z města pod Ještědem novou posilu, kterou se stal brankář Dominik Hrachovina. Dvojnásobný vítěz finské Liigy dostal příležitost hned v prvním možném utkání a předvedl velmi povedený výkon, díky kterému se Liberečtí mohli radovat z výhry 6:1. Extraligová premiéra tak byla pro Hrachovinu úspěšná!

Zda bude svatyni Tygrů hájit i ve Zlíně, je zatím ve hvězdách. Jisté ale, že svěřenci trenéra Patrika Augusty budou chtít potvrdit dobrou formu a natáhnout šňůru na pět vítězství. Budou úspěšní? To se dozvíme již v neděli, úvodní buly padne na ledě Stadionu Luďka Čajky již v 15:30!

www.hcbilitygri.cz