Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Zbrojovka venku válí, v neděli dorazí do Jablonce. Výkop Na Střelnici je zítra v 16 hodin

01. 10. 2022 | 18:50

První letošní reprezentační pauza je za námi a FORTUNA:LIGA se o víkendu opět rozjede už desátým ligovým kolem. Na jabloneckou Střelnici přijede Zbrojovka Brno, která ještě na pažitu soupeře neztratila ani bod!

zbroj
Foto z www.fkjablonec.cz

Po roční odmlce je Brno znovu mezi ligovou elitou. V druhém největším městě republice by už konečně rádi zastavili koloběhy pádů a vzestupů, které Zbrojovka v posledních letech zažila.

Do letošní ligové sezony vstupovalo Brno podle slov sportovního manažera Tomáše Požára s následujícími představami. "Všichni budeme spokojeni, když se budeme pohybovat v klidných vodách. A pokud se od začátku nedostaneme pod tlak, vyhodnotíme sezonu určitě jako úspěšnou. Máme v sobě pokoru, ale i nějaké ambice," říká brněnský funkcionář.

Na stadionu v Králově Poli, které od léta nese označení Adax Invest Aréna, si proto dali hodně záležet na posílení týmu, to se jim totiž při ligovém návratu před dvěma lety příliš nepovedlo. Úzký kádr tehdy decimovala zranění i nemoci a z tuhého boje o záchranu se Brno už nevyhrabat nedokázalo. Nyní ale v jihomoravské metropoli sáhli po osvědčených jménech. Kádr rozšířili záložníci Granečný, Pachlopník, Falta, Nigerijec Wale, na hostování ze Sparty dorazil Filip Souček. Obranu Jihomoravané vyztužili Matejovem, Divíškem a brankářské trio pak z Jablonce doplnil zkušený Vlasta Hrubý.

Brňanům se ligový start vydařil na výbornou, v tabulce okupují slušnou šestou příčku se 14 získanými body, k dobru navíc mají ještě odložený duel v Plzni. Fotbal Dostálkova týmu zatím baví a do ochozů Srbské rázem chodí početné návštěvy. Před domácími fanoušky Zbrojovka utrpěla jediné dvě porážky v sezoně, když nestačila na Slavii (0:4) a Bohemians (1:2). Před reprezentační pauzou si tým dělil v metropoli body ještě po remíze 2:2 s Teplicemi. "Chtěli jsme mít před přestávkou 16 bodů, ale to se nám nepovedlo, protože jsme remizovali. I tak jsme ale s první částí soutěže spokojeni. Jsme nováčci a někteří hráči si na první ligu teprve zvykají, ale jsme důstojným hráčem v soutěži," hřeje současné umístění a dobře rozjetá sezona trenéra Dostálka. Jihomoravané se navíc mohou pyšnit ještě lepší bilancí než doma na hřišti soupeřů, kde ještě neztratili ani bod a výhry si přivezli ze stadionů Olomouce, Ostravy i Zlína!

Náš Jablonec si v týdnu před reprezentační pauzou výrazně zvedl náladu. Po dlouhém čekání na výhru přišly ligové výhry nad Hradcem Králové (3:0) a na Slovácku (2:0), k tomu i hladký postup po výhře v tuzemském poháru na Motorletu (4:0). "V repre pauze nám řada hráčů odcestovala a kluci plnili reprezentační povinnosti. Udělali jsme tam dva dvoufázové tréninky a jinak jsme trénovali standardně. Tenhle týden jsme se už připravovali na nedělní utkání proti Brnu. Takže řekl bych takový klasický reprezentační dvoutýdenní cyklus," říká asistent trenéra Jiří Kohout o programu týmu během reprezentační přestávky. A právě poslední výsledky Jablonce se také podepsaly na celkovém klimatu uvnitř klubu. "Bylo to samozřejmě znát, že poslední zápasy nám vyšly. A to se odrazí i na klima v kabině. To je jednoznačné a tím si prochází většina týmů, když se daří a nedaří. Brno vnímáme jako tým, který zatím venku všechno vyhrál, ale my jsme tady teď od toho, abychom jim to překazili," říká rezolutně Jiří Kohout.

Ligová bilance mezi Jabloncem a Brnem hovoří mírně ve prospěch zelenobílých barev. Jablonec z těchto soubojů vydoloval 24 výher, Brno 18, jen šest soubojů skončilo remízovým výsledkem.

Utkání začíná v neděli 2. října od 16 hodin na Střelnici v Jablonci nad Nisou.

www.fkjablonec.cz