Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Zdravě jsme se naštvali a dva body jsou pro nás zlaté, hodnotí utkání se Spartou Jan Šír

16. 09. 2019 | 20:02

Neskutečně dramatické momenty přineslo nedělní utkání proti Spartě, kde Bílí Tygři ukázali, jaké to je se za žádnou cenu nevzdát. I přes to, že na Prahu ztráceli čtyři góly, nakonec si cenné vítězství vybojovali v prodloužení! Výjimečný zápas to byl také pro devatenáctiletého Jana Šíra, který si v extralize připsal svoji první branku.

hokej šír
Foto: www.hcbilitygri.cz

Jaké jsou tvé momentální pocity po první trefě v extralize a ještě po tak skvělém obratu?
Je to nepopsatelné, takový zápas jsem v životě nezažil. Jsem hrozně šťastný, že jsem dal svůj první gól a že jsme to parádně otočili. Jsou to důležité dva body.

Co jste si řekli v kabině po první třetině, kdy to s vámi vypadalo špatně?
Řekli jsme si, že takhle to nepůjde hrát a že musí přijít úplně jiný mančaft s jiným nasazením, který hraje lepší systém. Naštěstí jsme se zvedli.

Myslíte si, že Sparta po tom náskoku dostala do hlavy, že to v pohodě dotáhne? A to je možná srazilo na kolena?
Ano, v kabině jsme se také zmínili, že si Sparta myslela, že to má už dávno vyhrané a že možná bude hrát na půl plynu, čímž by se nám utvořila šance.

Co tobě letělo hlavou, když na kostce svítilo 3:7?
Abych řekl pravdu, tak jsem tomu při takovém skóre moc nevěřil. Když jsme ale začali přidávat góly, tak se hodně zvedly naděje.

Teď tě asi bude čekat v roli benjamínka příspěvek do klubové kasy, že?
Myslím si, že mi to Jarda Vlach určitě spočítá. (úsměv)

Co vás tak nakoplo, že jste se jednoduše jako tým nevzdali?
Řekl bych, že jsme se zdravě naštvali. Dva body jsou pro nás v tomto zápase zlaté.

www.hcbilitygri.cz