Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Zkušený nahrávač Lukáš Ticháček bude opět po 16 letech hrát za Liberec

16. 05. 2022 | 16:16

AKTUALIZOVÁNO: Zkušený nahrávač Lukáš Ticháček bude od příští sezony hrát opět po 16 letech za Liberec a má pomoci vrátit volejbalisty Dukly na výsluní. Čtyřicetiletý majitel jedenácti titulů ze tří různých zemí míří na sever Čech po sezoně strávené v druholigové Gwardii Vratislav.

volejbal2 TvLKvolejbaldukla5
Archivní foto, Artur Irma

"Jsem rád, že se vrací tam, kde v osmnácti letech začínal svoji skvělou kariéru ozdobenou vítězstvím v Lize mistrů. Myslím, že je to pro nás obrovská bomba, a nepřichází k nám proto, abychom v příští sezoně extraligy hráli o čtvrté páté místo, ale zase o absolutní špičku," řekl serveru iDNES.cz ředitel libereckého klubu Pavel Šimoníček.

Čtyřnásobní šampioni české extraligy obsadili v uplynulé sezoně až osmé místo. Poprvé od roku 2011 skončili bez medaile a dopadli nejhůře v samostatné historii soutěže. Na titul čekají od roku 2016, kdy prvenství v soutěži obhájili, předchozí dva v letech 2001 a 2003 s nimi získal i Ticháček. Další český primát přidal předloni v dresu Karlovarska, mezitím pětkrát triumfoval v Německu s Friedrichshafenem, s nímž opanoval i Ligu mistrů v roce 2007, a tři vavříny má s polským Rzeszówem.

Při návratu do Liberce má Ticháček nahradit odcházejícího reprezentanta Luboše Bartůňka. V Liberci končí ještě dalších šest hráčů včetně dlouholetých opor a dvojnásobných šampionů Libora Leikepa a Václava Kopáčka. Naopak novými tvářemi v týmu vedle Ticháčka budou slovenský reprezentační univerzál Filip Gavenda, chorvatský blokař Kruno Nikačevič a na liberu Silver Maar z Estonska, oznámil klub na facebooku. Duklu v příští sezoně povede dosavadní kouč Příbrami Martin Demar.

čtk