Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Znovu 2:2 po šedesáti minutách? Pod Ještědem dnes se představí Litvínov

27. 01. 2023 | 5:41

Náročný lednový program se pomalu blíží ke konci a šelmy v následujícím zápase čeká rival ze severu Čech, Verva Litvínov. Úvodní buly bude vhozeno v pátečních 18:00 na ledě Home Credit Areny.

Aktuální forma

Tygři v neděli započali poslední fázi letošní základní části extraligy a hned na úvod přivítali Mountfield Hradec Králové. Ten Liberečtí suverénním výkonem přehráli a uzmuli tak výhru 3:1. V úterý čekal na šelmy další urputný soupeř, a to Rytíři Kladno. Na kladenském ledě se svěřencům Patrika Augusty zvítězit nepodařilo, a tak se po prohře 2:3 vraceli domů s prázdnou.

Litvínovští vstoupili do finální fáze sezóny podobně jako Bílí Tygři s tím rozdílem, že jednou vyhráli až po samostatných nájezdech. Právě v tomto duelu porazili silné Vítkovice 3:2. Jejich program dále pokračoval středečním zápasem v O2 areně, kde padli 2:3 s pražskou Spartou.

Koho sledovat?

Uvis Janis Balinskis se hned po svém příchodu začlenil mezi lídry kanadského bodování. Tento bývalý litvínovský zadák posbíral už 25 bodů za deset gólů a patnáct asistencí.

Proti Spartě gól, na Hané dokonce hattrick. Litvínovský střelec Nicolas Hlava vykazuje v posledních zápasech především výtečnou střeleckou formu. Zvládne ho liberecká defenziva přibrzdit?

Opět stejný výsledek?

Nabídne poslední klání těchto dvou týmů stejný scénář jako ty předešlé? Pokud ano, tak by to znamenalo, že zápas dojde do prodloužení nebo do samostatných nájezdů a jeden z týmů zvítězí 3:2. Přesně takto totiž shodně dopadla tři letošní vzájemná utkání. Poslední zápas se odehrál na Zimním stadionu Ivana Hlinky v Litvínově, kde chemici uhájili domácí led a brali dva body za výhru po samostatných nájezdech, ten rozhodující proměnil Šimon Stránský.

Oplatí Liberečtí svému soupeři předchozí porážku a připíší si další tři body do tabulky? Tuto i další i jiné otázky nám Tygři zodpoví v pátečních 18:00 na ledě liberecké Home Credit Areny.

Poslední vzájemný zápas

HC Verva Litvínov vs. Bílí Tygři Liberec 3:2 po s.n.
Branky a nahrávky: 13. Estephan (Š. Stránský, Zdráhal), 32. D. Zeman (Š. Stránský, Zile), roz. naj. Š. Stránský - 10. Flynn (Jelínek, Kolmann), 54. Faško-Rudáš (Flynn, Ivan).

Foto: www.hcbilitygri.czwww.hcbilitygri.cz