Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Zpátky do akce! Bílí Tygři vyzvou dnes v prvním přípravném utkání Bělorusy

24. 07. 2019 | 5:59

Žádný extraligový celek nezačíná zápasovou přípravu tak brzy. Svěřenci trenéra Patrika Augusty neponechávají nic náhodě a už dnes se představí domácím příznivcům. Soupeřem bude Šachtor Soligorsk, elitní tým nejvyšší běloruské soutěže. Jak toto zajímavé měření sil dopadne? Utkání začíná v 17:30, aréna se pro fanoušky otevírá v 17:00.

hokej  PP 9644
Foto: www.hcbilitygri.cz

Pouze zahraniční soupeři

Liberecké hokejisty čekají v období před startem extraligy mužstva ze zahraničí. Po Soligorsku narazí v přípravě ještě na ruské soupeře v podobě Novokuzněcku a Chabarovsku. Vyzvou také finské KooKoo. Koncem srpna pak vstoupí do Champions Hockey League, v rámci které sehrají dvojutkání se severoirským Belfastem a švédskou Luleou. Prvním českým protivníkem bude až v úvodním extraligovém kole Hradec.

Krátká, ale nabitá historie

Šachtar nastupuje v nejvyšší běloruské soutěži a založen byl teprve před deseti lety. O jeho kvalitě nejvíce vypovídá fakt, že se za dobu své existence v lize pouze jednou neprobojoval mezi nejlepší čtyři týmy. Největším úspěchem klubu je určitě titul běloruského mistra, který vybojoval v roce 2015.
 

Na soupisce najdeme převážně domácí hokejisty, které doplňují hráči ze zemí bývalého Sovětského svazu. Dříve však v Soligorsku působil mimo jiné i český útočník Tomáš Kůrka. Souboj s Libercem nebude pro běloruský celek první českou zkušeností, již dříve se utkal s Litvínovem, Chomutovem či Litoměřicemi. V pondělí pak narazil na Benátky, které ve Svijanské aréně zaslouženě porazil 3:0.

Před několika lety měl Šachtor dohodnutý také zápas s Jabloncem, avšak díky souhře nešťastných okolností a záměně přijel do Chomutova. Tygři se nemusejí bát, že by Soligorsk nedorazil. V Liberci totiž tento celek tráví předsezónní soustředění, v rámci kterého právě v pondělí vyzval Benátky.

Představí se posily?

Trenérský štáb bude moci využít téměř kompletní seznam posil. Zajímavý by mohl být zápas především pro běloruského beka Romana Graborenka, jenž by nastoupil proti svým krajanům. Jediný, kdo se v utkání zcela jistě nepředstaví, je Justin Peters. Ten ještě trénuje doma v Kanadě a k týmu se připojí až začátkem srpna.

Souboj se Šachtarem začíná dnes v 17:30 hodin. Přijďte se přes léto osvěžit k ledu!

www.hcbilitygri.cz