Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Herrnhutská manufaktura předvede, jak a kde vznikají vánoční Ochranovské hvězdy

13. 10. 2023 | 8:03

14. a 15. října od 10.00 do 17.00 hodin pořádá Herrnhutská manufaktura v rámci Dne řemeslných trhů malý trh. Tento víkend budou v kolébce vánočních hvězd k vidění nejen ukázky řemeslníků, ale můžete být i sami kreativní a něco si vyrobit.

ochranov1
Foto z FB FB Prirodni Park Zitavske Hory

Herrnhuter Stern (Ochranovská hvězda), která vznikla před zhruba 160 lety v zámku Herrnhutské jednoty bratrské, je považována za pramáti všech vánočních hvězd. První hvězda z papíru a lepenky zazářila počátkem 19. století v internátních pokojích Herrnhutské jednoty bratrské.

Manufaktura Herrnhuter Sterne se nalézá ve stejnojmenné obci poblíž saského Ostritz (trasa Žitava - Löbau), necelých 50 kilometrů od Liberce.

Můžete si zde vyzkoušet výrobu vonných františků, zdobení svíček a cukroví. Prohlédnout si můžete řemeslnické stánky, kde budou mj. svíčky vyrábet mistři svého řemesla. V sobotu program doplní loutkové divadlo „Star Magic“

V manufaktuře si můžete prohlédnout výrobu Herrnhutských hvězd, shlédnout krátký film, který zachycuje historii Herrnhutských hvězd a občerstvit se v místní kavárně. Děti mohou vyzkoušet místní vnitřní hřiště.

Adresa místa konání (zadejte do navigace): Oderwitzerstr. 8, 02747 Herrnhut

Parkování u areálu je zdarma.

Zdroj: FB Prirodni Park Zitavske Hory