Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

1. a 2. února budou filmaři natáčet na Ještědu zahraniční seriál. Pro veřejnost se uzavře silnice a parkoviště u Ještědky a na Výpřeži

26. 01. 2021 | 12:29

Přístup na Ještěd v Liberci omezí příští týden, kdy mají školáci ve městě jarní prázdniny, filmaři. Uzavřená bude v pondělí a úterý pro auta i pěší silnice k vrcholu. Odstavit vozidlo nebude ani možné na parkovištích u Ještědky a na Výpřeži. Natáčení ovlivní také provoz kabinové lanovky. V tiskové zprávě o tom dnes informovala mluvčí radnice Jana Kodymová.

JeštědZVláštní
archivní foto

"Příští týden se bude na Ještědu natáčet zahraniční seriál. Více podrobnějších informací zatím liberecká kancelář Film Office z filmové produkce neobdržela," uvedla mluvčí radnice.

Natáčení je plánované na 1. a 2. února. "Proto bude úplně uzavřena, pro pěší i motorová vozidla, silnice vedoucí od chalupy Ještědka k vysílači Ještěd," řekla mluvčí radnice. Jde o zhruba kilometrový úsek. Uzavřená budou i obě parkoviště na přístupové silnici k Ještědu, na Výpřeži už od neděle, a to od 16:00.

Kabinová lanovka na Ještěd nebude pro veřejnost k dispozici příští týden v pondělí ani v úterý mezi 13:40 a 15:40. "V ostatních časech zůstane provoz zachován bez omezení," dodala Kodymová.

čtk