Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Benátskou! otevřel česko-slovenský Večírek pro nedočkavé. Karel Gott kvůli nemoci vystoupení zrušil

26. 07. 2019 | 5:05

Letošní 27. ročník festivalu Benátská! v libereckém areálu Vesec otevřel česko-slovenský Večírek pro nedočkavé. Jeho hlavní hvězdou měl být Karel Gott, který ale kvůli akutnímu zápalu plic vystoupení zrušil. Zpěváka, který dvaačtyřicetkrát zvítězil ve Zlatém a Českém slavíku, částečně nahradili další vítězové této ankety z 80. let Dalibor Janda a Peter Nagy, kteří otevřeli program na hlavní scéně. Organizátoři uvedli, že večer s orchestrem Pavla Větrovce vystoupí podle plánu umělci, kteří měli být Gottovými hosty, jako Ilona Csáková, Markéta Konvičková nebo Petr Kolář.

TvLKbenatska8 2015 menší
Foto: Artur Irma

Dalibor Janda se skupinou Prototyp zahájil festival pro první diváky hity jako Všechno na Mars, Žít jako kaskadér nebo Kde jsi. Stovkám posluchačům pod pódiem majitel typického chraplavého hlasu vedle hitů zahrál i novinku Já si tě najdu a jako hosta představil svoji dceru, zpěvačku Jiřinu Jandovou.

Také Peter Nagy při své čtvrté návštěvě festivalu Benátská! posluchačům nabídl za doprovodu své kapely Indigo známé písně jako Poďme sa zachránit, Sme svoji, S nohami na stole, Aj tak sme stále frajeri a další. "To jsou písničky, které ode mne posluchači čekají," uvedl Nagy, který v současné době dokončuje akustické album Pianko 2 a s kapelou Indigo připravuje podzimní jubilejní turné Peter Nagy 60 tour. Album se 14 písněmi vyjde koncem srpna nebo začátkem září. "Turné zahájíme 2. října v Nitře a končíme 31. října v pražském Divadle Hybernia," řekl ČTK Nagy.

Během koncertu slovenského hudebníka se prostor pod pódiem zaplnil několika tisíci diváky. Podle vstupenek prodaných v předprodeji by návštěvnost mohla být vyšší než loni, kdy přišlo 40.000 lidí. Někteří návštěvníci ale neskrývali zklamání nad neúčastí Gotta a snažili se před vchodem do areálu své vstupenky prodat.

Festival Benátská! uvede za čtyři dny na třech scénách přes 50 hudebních formací a dýdžejů. Vystoupení se budou konat na dvou pódiích a ve stanu Rádia Impuls. Pátek bude patřit také zahraničním hvězdám - švédské skupině Europe a Richardu Müllerovi, sobota naopak českým interpretům, jako jsou Chinaski, Lenny, Ben Cristovao nebo David Stypka.

čtk