Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Bezmála 150 tisíc korun poskytne kraj liberecké nemocnici na určování vzorků na koronavirus

21. 11. 2022 | 11:23

Určování nových mutací viru SARS-CoV-2 v Krajské nemocnici Liberec podpoří Liberecký kraj částkou 148.750 korun ze svého krizového fondu. Jedná se o metodu NGS (tzv. sekvenování nové generace).

covidTestFirma
archivní foto

„Pořád se ještě nemůže tvářit, že koronavirus neexistuje. Určování nových mutací viru SARS-CoV-2 je velmi důležité pro včasné vyhodnocení aktuální epidemiologické situace v Libereckém kraji,“ uvedl Zbyněk Miklík, náměstek hejtmana pro resort ekonomiky, majetku, investic, veřejných zakázek a informatiky.

V období od ledna do září letošního roku provedla liberecká nemocnice 85 sekvenací celého genomu SARS-CoV-2. Stejnou částkou jako Liberecký kraj přispěje také Krajská hygienická stanice Libereckého kraje se sídlem v Liberci. Celkové náklady na určování vzorků jsou odhadovány na více než milion korun.

LK/Filip Trdla