Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Díky SINNERS Esports se česká esportová scéna dočkala týmu s šancí na umístění na vysokých pozicích světového žebříčku 

19. 01. 2021 | 9:09

Liberecký esportový tým SINNERS má za sebou parádní start do nového roku. Díky SINNERS Esports se česká esportová scéna dočkala týmu, který má šanci bojovat o vysoké pozice na světovém žebříčku s ambicí dostat se až do TOP 30. SINNERS maji svůj Esports Park ve Sport Parku Liberec, v zazemí v hotelu Arena.

sinnersPlayZone
Foto: www.playzone.cz

PLAYzone.cz - nejnavštěvovanější herní portál na českém internetu, píše, že cesta SINNERS započala loni v lednu výhrou švýcarské offline akce Supreme Masters, díky čemuž se ihned dostali do povědomí a na 52. pozici světového žebříčku. Od prvního splněného cíle v podobě TOP 50 je dělily dvě příčky, tedy jeden povedený zápas. Po několika nezdarech ale přišel postupný sešup a stoupat SINNERS začali až ke konci roku, když o sobě dali opět vědět a usadili se v sedmé desítce.

Leden ale hned na úvod nové sezóny přinesl úspěch v podobě finále Vulkan Fight Series, kde se české jedničce podařilo dokonce porazit i dva týmy z nejlepší světové čtyřicítky. Díky šňůře výher se tak očekávalo, že by se po několika letech od dob eXtatus mohla hranice TOP 50 opět prolomit. Tehdejší vládci domácí scény mezi byli mezi elitní padesátkou skoro deset měsíců v kuse, a my tak můžeme být na startu nové éry.

SINNERS Esports v nejnovějším vydání HLTV žebříčku obsadili 38. místo na světě a 22. příčku v Evropě, což je česko-slovenské maximum posledních let a jejich osobní rekord. Už v nejbližších dnech na ně navíc čekají další zápasy, které opět mohou dopomoci v dalším posunu. Právě tyto možnosti totiž v dlouhodobém horizontu znamenají více než samotné prize pooly. Nezbývá tedy než nadále fandit, abychom opět měli zástupce v TOP 30!

Ve Vulkan Fight Series dokráčeli SINNERS až do finále, v němž nakonec brali stříbro

Web hokejových Bílých Tygrů píše i o dalším úspěchu libereckého týmu: Na mezinárodním turnaji Vulkan Fight Series dokráčeli SINNERS až do finále, v němž nakonec brali stříbro!

Liberečtí SINNERS se po svém vstupu na domácí scénu stali jasnými českými jedničkami. Úspěchy postupně sbírali v Tipsport COOL Lize či Sazka eLEAGUE, které dokázali v minulém kalendářním roce vyhrát. Koncem roku navíc do týmu angažovali zkušeného Oskara, který má bohaté zkušenosti ze zahraniční CS:GO scény. Cíl byl jasný - navázat na úspěchy na mezinárodním poli.

A zdá se, že i to se hned na úvod roku 2021 začíná SINNERS dařit. V minulém týdnu si totiž připsali parádní úspěch na mezinárodním turnaji Vulkan Fight Series. Postupně si poradili se zvučnými týmy jako Dignitas nebo HellRaisers, a zajistili si postup do finále.

V něm po tuhé bitvě nakonec nestačili na ruský tým Gambit Esports, s nimiž rozhodovaly skutečné detaily. První mapa vyšla lépe Gambitu poměrem 16:13, druhá pak byla ještě těsnější, když ruský výběr zvítězil 16:14. Liberečtí SINNERS tak hned na prvním turnaji nového roku brali skvělé stříbro.

Spolu s ním si také vysloužil skvělé prize money ve výši 11 250 dolarů, tedy přibližně 240 000 Kč.

Aby toho nebylo málo, hned v neděli vstoupili SINNERS do turnaje Shadow League a na úvod si připsali vítězství 16:5 a 16:12 proti NaVi Junior.

Zdroj: www.playzone.cz/cs, www.hcbilitygri.cz