Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Do pátého největšího města České republiky se skvělým hokejem  pořádné hamburgery patří

02. 09. 2019 | 16:55

Americký řetězec restaurací s rychlým občerstvením Burger King v České republice pokračuje v expanzi. Včera rozšířil svou síť o další restauraci, tentokrát ve městě, kterému pod dominantou hory Ještěd vládnou bílí tygři. Milovníkům a milovnicím Whopperu a prémiových, na ohni grilovaných burgerů, se v Liberci otevřela v pořadí 26. česká pobočka Burger Kingu.

burger-760873 960 720
ilustrační foto

Restauraci lidé najdou v nově zrekonstruovaném food courtu v obchodním centru Forum Liberec, v samém srdci města, na Soukenném náměstí. „Do pátého největšího města České republiky se skvělým hokejem patří také pořádné hamburgery,“ říká Daniel Ryška, ředitel značky Burger King pro Českou republiku.

Burger King otevřel restauraci o standardní výměře 90 m2, práci zde najde přibližně 30 lidí. „V Liberci máme velké ambice. Věříme, že si nás ve Foru lidé oblíbí. Rádi bychom pro ně ve městě otevřeli minimálně jednu další restauraci typu Drive-Thru,“ dodal Ryška.

Letošní rok je pro značku Burger King v Česku zásadní, během něj by se mělo otevřít celkem sedm poboček. Kromě nedávno otevřené pobočky v Pardubicích a v Praze na letišti, se mezi města, kde lidé najdou burgery grilované na opravdovém ohni, zařadí například i Plzeň.

Foto: od autora TZ

Každý den navštíví restaurace Burger King po celém světě více než 11 milionů lidí. Značku s historií sahající do roku 1953, přivedla do České republiky španělská společnost AmRest v roce 2008. V září 2019 stojí po celé zemi celkem 26 restaurací této značky, 17 jich provozuje přímo společnost AmRest. V tomto roce se navíc AmRest stane exkluzivním franšízantem značky Burger King v Česku. 

TZ