Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Dopravní podnik společně s Boveraclubem vysílá v neděli 17. listopadu do ulic Sametovou tramvaj

14. 11. 2019 | 5:55

Na tradiční sváteční jízdy historických tramvají v Liberci vyrazí v neděli historická tramvaj Tatra T3M č. 8106, a to na zvláštní linku č. 1 Lidové sady – Dolní Hanychov. Sama tramvaj je zachována v podobě, v jaké si ji cestující pamatují z doby před třiceti lety z Liberce i z Prahy, kde vozy jezdily v rámci listopadových událostí náležitě vyzdobeny.

tramvaj2
Foto: DPMLJ

17. listopadu 2019, v Den boje za svobodu a demokracii, bude v tramvaji nainstalována výstava fotografií Milana Drahoňovského, který statečně a aktivně fotoaparátem mapoval tehdejší revoluční události roku právě v Liberci.

Liberec nikterak nezaostával za celonárodními nepokoji spojenými se Sametovou revolucí 1989. Při sváteční tzv. “sametové jízdě“, jak ji výstižně nazvali členové Boveraclubu, si můžete fotografie nejen prohlédnout, události připomenout, ale také knihu libereckého fotografa zakoupit. Listopadová sváteční jízda tétrojky bude bezesporu tedy mnohem vzpomínkovější než kdy jindy.

Jízdní řád tramvajové linky č. 1 je umístěn na
www.dpmlj.cz, www.boveraclub.com.

TZ DPMLJ/Martina PoršováDobové foto: Milan Drahoňovský