Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Dopravu na průtahu I/35 Libercem omezí od pátku oprava osvětlení tunelu. Práce potrvají až do neděle

30. 11. 2023 | 16:31

Dopravu na průtahu I/35 v Liberci čeká další omezení, důvodem je oprava osvětlení tunelu. V pátek od 18:00 začnou práce v tubusu ve směru na Děčín a doprava bude vedena obousměrně druhým tubusem. V sobotu se práce přesunou do tubusu ve směru na Turnov a Prahu a doprava se přesune do druhého tubusu. Práce tam potrvají až do neděle. Na síti X dnes na plánovanou uzavírku upozornilo Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD).

liberec mostliberec3
Foto: Artur Irma

Liberecký tunel otevřený v roce 1992 je dlouhý 280 metrů a je součástí průtahu krajským městem, který je nejzatíženější silnicí v Libereckém kraji. Denně po něm podle posledního sčítání projede více než 51.000 automobilů. Už od poloviny října se tam pracuje na opravě kanalizace, jejíž poškození odhalily kamerové zkoušky. I když se opravy u tunelu, které bez DPH přijdou na 27 milionů korun, dělají bezvýkopovou metodou, už teď dopravu komplikují a v místě se ve špičkách tvoří kolony. Práce by tam měly skončit do poloviny prosince.

Foto: X/ŘSDKomplikace provázejí průjezd Libercem už bezmála dva roky v souvislosti s rekonstrukcí estakády na průtahu krajským městem. Stavbaři tam zbourali a znovu postavili polovinu průtahu, rekonstrukce přišla bez DPH na 400 milionů korun. Práce už skončily a od 19. listopadu se znovu jezdí po obou částech průtahu, omezení je už jen u tunelu. Připravuje se ale i rekonstrukce samotného tunelu. Původně se předpokládalo, že práce začnou už v příštím roce, podle mluvčího Jana Rýdla ale ŘSD zřejmě zahájení stavby odloží.

čtk