Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Dopravu na průtahu Libercem zkomplikuje od pondělí oprava kanalizace u tunelu

20. 04. 2024 | 18:32

Dopravu na průtahu Libercem zkomplikuje od pondělí oprava kanalizace u tunelu. Stavbaři musí dokončit práce, které zahájili už loni v říjnu. Původně mělo být hotovo loni v prosinci, práce se ale protáhly. Stavba, která bez DPH přijde na bezmála 27 milionů korun, si vyžádá částečné omezení provozu. Ve směru na Prahu bude svedený do levého pruhu, uvedlo na síti X Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD).

liberec tunel lk
Foto: LK

Liberecký tunel otevřený v roce 1992 je dlouhý 280 metrů a je součástí průtahu I/35 krajským městem, který je nejzatíženější silnicí v Libereckém kraji. Denně po něm podle posledního sčítání projede více než 51.000 automobilů. Ve špičkách se tak mohou kvůli omezení před tunelem tvořit kolony. Hotovo by mělo být do 17. května.

Poškození kanalizace odhalily kamerové zkoušky, opravu firma dělá bezvýkopovou metodou. Oprava kanalizace předchází plánované rekonstrukci tunelu. Podle informací na webu ŘSD by práce měly začít letos na podzim, naplánované jsou do konce příštího roku.

čtk