Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

EDUCA WEEK probíhá na 25 místech v celém kraji, hlavní část EDUCA EXPO odstartovala v Home Credit Areně

14. 10. 2021 | 22:00

15. ročník veletrhu vzdělávání a pracovních příležitostí EDUCA WEEK 2021 již úspěšně probíhá, ale jeho hlavní část EDUCA EXPO ve čtvrtek odstartovala v Home Credit Areně. Po tři dny zde budou probíhat prezentace firem i škol, přednášky a pro profesionály z oboru HR konference.

ed5
Foto: SFM Liberec, s.r.o.

Letošní EDUCA WEEK trvá sedm dní, oproti předešlým ročníkům se rozšířil nejen o nová zaměření jako je např. EDUCA KIDS, ale navýšil i počet seminářů, konferencí, ale hlavně samotná EDUCA rozšířila i místa, na kterých se odehrává.  

„Chtěli jsme, aby EDUCA do budoucna neprobíhala jenom v Home Credit Areně, ale aby zasáhla celé město a celý kraj. Takhle vznikala myšlenka EDUCA WEEKU, abychom dokázali nabídnout více aktivit, zapojit více partnerů a dnes jsme hrdí, že EDUCA WEEK probíhá na 25 místech v celém kraji.“ říká Lukáš Přinda, ředitel pořadatelské společnosti SFM Liberec s.r.o.  

Foto: SFM Liberec, s.r.o.

EDUCA EXPO se zaměřuje na prezentaci škol a firem na severu Čech a na možnosti z oblasti vzdělávání i práce. Vzhledem k široké nabídce prezentací je EDUCA EXPO rozdělena na část EDUCA EXPO ŠKOLY a na EDUCA EXPO FIRMY. Letos se účastní více jak 50 škol a 40 firem.

Vzdělání s trhem práce úzce souvisí, studenty oslovují spíše prezentace jednotlivých škol a jejich studijní obory, zájemce o zaměstnání naopak prezentace firem či kariérní poradenství. Studenti i zájemci o zaměstnání však mají jedno společné, a to zájem nahlédnout přímo do provozu firem.  

Začátek EDUCA WEEKU byl velmi úspěšný, zájem o doprovodné programy k jednotlivým sekcím veletrhu je velký a kapacita jednotlivých aktivit byla naplněna. Největší návštěvnost se však očekává ve dnech konání EDUCA EXPO a v souvislosti s jejím konáním ve vnitřních prostorách Home Credit Areny je nezbytné splňovat podmínky stanovené Ministerstvem zdravotnictví. Pro návštěvníky veletrhu je tak k dispozici samotestování v místě konání zdarma.

TZ SFM Liberec, s.r.o./Pavlína Tomisová