Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Filmy z libereckého Sportfilmu bude možné kvůli koronaviru sledovat letos i on-line

27. 09. 2020 | 9:44

Filmy z mezinárodního festivalu Sportfilm bude letos možné sledovat kvůli koronavirové krizi také on-line. Festival sportovních filmů bude v Liberci po třiadvacáté, letos porota vybírala z 352 filmů z 58 zemí. Slavnostní vyhlášení a udílení cen se uskuteční 1. října v kině Varšava. ČTK o tom informovala členka organizačního výboru festivalu Renata Balašová.

kino varsava5
Foto: Artur Irma

"Filmy chceme dostat k co největší skupině diváků a s ohledem na pandemii budou k dispozici na on-line platformě od 1. do 10. října," uvedla Balašová. K dispozici bude na webu 100 filmů.

Z přihlášených sportovních snímků porota vybrala pro festivalové finále 12. Někteří tvůrci a představitelé je osobně uvedou při slavnostním vyhlášení v libereckém kině 1. října. "Svůj nový film představí osobně horolezkyně Klára Kolouchová a umělecky atraktivní snímek Breakpoint budou prezentovat dvě ikony, businessová Leon Jakimič a tenisová Radek Štěpánek," uvedla Balašová.

Do finálového výběru odborné poroty se dostal například i film Balkánem nahoru a dolů s Adamem Ondrou, íránský Goodbye Olympic, čínský Emblem of Olympic Winter Games Beijing 2022 či americký Chronicles of Gnarnia: The Rex Chadwick Story.

čtk