Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Gymnastiku už nepředvedu, chci ale s vnuky vymyslet videa, prozrazuje účastnice boje o titul Babička roku

14. 04. 2023 | 12:26

Obyvatelka Rezidence RoSa v centru Liberce Hana Vladyková patří mezi šest účastnic letošního oblastního ročníku Babička roku. Tradičně tuto zábavnou talentovou soutěž vyhlašuje Krajská rada seniorů Libereckého kraje. Oblastní kolo se koná v Liberci již za týden, v úterý 18. dubna 2023 přímo ve společenském sále Rezidence RoSa Liberec.

BabičkaHana Vladyková v knihovně RoSa Liberec 7
Hana Vladyková v knihovně RoSa Liberec, Foto: RoSa

Kromě podpory soutěžících čeká na všechny bohatý zábavný program. Vstup je zdarma.

Soutěžní odpoledne začne v komunitním domě ve 14 hodin. Soutěžící čekají tři soutěžní disciplíny. Představení v rozhovoru s moderátorem, vlastní vystoupení a módní přehlídka. S tou má čtyřiasedmdesátiletá obyvatelka RoSy bohaté zkušenosti. Podle svých slov se rozhodla účastnit především proto, aby zviditelnila právě RoSu, ve které se jí dobře žije již několik let. Nejdříve totiž bydlela ve stejném domě v Praze, za rodinou se ale odstěhovala před rokem právě do Liberce.

„Chci lidi inspirovat, aby se nebáli, přišli se k nám podívat na program i na to, jak se tu dobře bydlí. Gymnastiku už asi nepředvedu, ale ráda bych přemluvila vnuky, abychom vymysleli společně nějaká vtipná videa. Chci hosty hlavně pobavit. Zároveň ale sdělit také dnešní generaci, aby víc myslela dopředu, plánovala lépe budoucnost a říct jim, že bude zase líp,“ prozradila Hana Vladyková.

Akci Babička roku podporuje i Centrum a Rezidence RoSa, kde se oblastní kolo koná. „Toto je přesně ten typ soutěže, který zapadá do naší myšlenky propojování generací. Ukazuje, že naše babičky nám rozhodně mají co říct, a že mají chuť se zapojovat do běžného života. Jsme rádi, že se u nás oblastní kolo poprvé koná a těšíme se na všechny soutěžící i hosty, kteří si přijdou odpoledne užít,“ říká Anna Ježková, zakladatelka Rezidence a Centra RoSa.

Soutěžící z Libereckého kraje zaznamenali v soutěži Babička roku v minulosti již řadu úspěchů. V roce 2020 to byl titul Babička sympatie, dvakrát získaly místní seniorky bronzovou medaili, a v loňském roce dokonce stříbro. Podmínkou soutěže je věk od 60 let, trvalý pobyt v Libereckém kraji a zaslání přihlášky.

Vítězka oblastního kola v RoSe se zúčastní Krajského kola 21. září 2023 v Lidových sadech v Liberci. O titul budou bojovat také vítězky z dalších oblastních kol Libereckého kraje.

Rezidence RoSa a s tím spojené Centrum otevřelo v Liberci své brány v říjnu 2022. Její obyvatelé žijí v bytech o různých velikostech. Dům je ale otevřený také veřejnosti, zájemci přicházejí na různé aktivity právě do Centra RoSa. To nabízí pestrý program zdarma či za nízké vstupné. V domě je možné navštívit také praktického lékaře, zubaře, dentální hygieničku, kosmetičku, masérku nebo kadeřnici, zajít si nakoupit do obchodu a již v dubnu bude možné využít restauraci s pekárnou a vinotékou.

Více informací k projektu seniorského bydlení najdete zde: www.rezidencerosa.cz
Informace k programům Centra RoSa najdete zde: www.centrumrosa.cz

TZ RoSa/Hana Tietze