Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Hřibitovy jsou i na Dušičky otevřeny od 8 do 20 hodin. Na pořádek dohlédne městská policie

29. 10. 2023 | 10:19

Jak bude otevřeno na Svátek zesnulých, tzv. Dušičky na libereckých městských hřbitovech? Otevírací doba správy hřbitovů zůstává beze změn i v období Dušiček. Městské hřbitovy jsou v období od dubna do listopadu otevřeny od 8 do 20 hodin a v období od prosince do března od 8 do 17 hodin.

chryzantema
ilustrační foto

Květinářství v budově krematoria u centrálního hřbitova na Perštýně prodlužuje v období od 1. do 5 .listopadu otevírací dobu  od 8 do 19 hodin. 

Návštěvnost hřbitovů v období vzpomínání na blízké může až třikrát vyšší než standardně v běžných dnech roku. V období před Dušičkami probíhá intenzivnější údržba a úklid hřbitovů a zejména úklid listí, které v tu dobu začíná více padat.  Před a v průběhu Dušiček probíhá častější svoz odpadů ze hřbitova.  Městská policie Liberec provádí v období Dušiček častější kontroly na hřbitovech.

www.liberec.cz