Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Letošní Educa MyJob se odehraje online. Jinak nelze, ve fyzické podobě je veletrh vzdělávání nerealizovatelný

01. 10. 2020 | 16:52

AKTUALIZOVÁNO: S nepříznivou situací se musejí vypořádat pořadatelé veletrhu vzdělávání a práce EDUCA MYJOB Liberec 2020, který měl proběhnout v liberecké Home Credit Aréně od 15. do 17. října.

 

educa2016B
archivní foto

Na přehlídku škol a vzdělávání, kam se přihlásilo více jak 50 škol a téměř stejný počet firem, plně dopadla aktuální vládní nařízení, a pořadatelé jsou nuceni veletrh zcela změnit. EDUCA se tak přesune do on-line prostředí.

„Rozhodnutím vlády a vydanými opatřeními je tak fyzická část veletrhu prakticky zrušena. My ale nechceme nechat všechnu práci, která byla na EDUCE učiněna, zcela propadnout vniveč,
a tak nyní akceleruje záložní projekt EDUCY ONLINE a to v rozšířené variantě,“ komentuje stav Lukáš Přinda jednatel pořádající společnosti.

Veletrh se tak bude odehrávat v on-line prostředí a to v prodlouženém časovém úseku od října do konce ledna 2021 a bude pravidelně aktualizován. V rámci webové a další online prezentace bude pro jednotlivé vystavovatele připraveno několik forem zviditelnění pod názvy jako EDUCA ONLINE, EDUCA – stage nebo EDUCA podcast či EDUCA video.

„Výše uvedené formy prezentací se co nejvíce přibližují propagaci škol na standardním veletrhu a snaží se využít jejich připravené materiály. Proto například chceme zapracovat tzv. EDUCU stage, kde budou prezentována videa z připravených vystoupení jednotlivých škol, která měla proběhnout na podiu v aréně,“ vysvětlil Přinda.

Některé části veletrhu ale nebudou nahrazeny nebo se uskutečnění až k tomu bude příhodná epidemiologická situace. „Budeme se nyní muset obejít bez exklusivních návštěv pro studenty ve firmách, od kterých jsme si hodně slibovali. Stejně tak se nebude realizovat projekt Živé knihovny, kde se prezentují konkrétní pracovní pozice a jsou velmi oblíbené,“ dodal Přinda

EDUCA ONLINE tak bude novou zatěžkávací zkouškou pro oblast vzdělávání a jeho prezentaci. Návštěvnost veletrhu byla kolem 18 tisíc lidí a zařadil se tak mezi jedny z největších akcí svého druhu v republice.

archivní foto

EDUCA online – vizitka vystavovatele

Místo výstavního stánku si vyšperkujte svou online vizitku na webové prezentaci www.educaliberec.cz , která bude reprezentovat celou Vaši instituci. Kromě základních informací můžete o vás prozradit i něco ze zákulisí a tím upoutat pozornost návštěvníka webu. Samozřejmostí je možnost umístění vašich promo fotografií a videí přímo do vizitky. Slovo dáme i vašemu panu řediteli nebo se zaměříme na vypovídající data o úspěšnosti Vašich studentů.

EDUCA stage

Pokud jste měli i letos zájem účastnit se doprovodného programu na hlavním pódiu během veletrhu, tak je EDUCA stage tou pravou volbou. Natočte vaši připravenou prezentaci vybraného oboru a my už se postaráme, aby se dostala do správných rukou zájemců z řad žáků základních škol. Je to jedna z dalších možností, jak poutavě zaujmout budoucí zájemce o vaše obory.

EDUCA podcast

Dnes velmi populární prezentaci formou podcastů jsme si připravili i pro vás. Vyberte komunikativního zástupce školy a k němu jednoho studenta, kterému položíme sérii připravených otázek na základní témata. Nahraný zvukový záznam umístíme nejen do Vaší vizitky, ale i na samostatnou stránku na webu EDUCA. Podcasty budou k dispozici na vybraných streamovacích a podcastových službách.

Co takhle video pozvánka natočená přímo z vašeho prostředí, kterou Vám přijede natočit tým našich reportérů v předem domluveném termínu? Tak to jsme se rozhodli pro vás zrealizovat. Natočíme, sestříháme a umístíme krátkou video reportáž do vaší vizitky a na všechny sociální sítě veletrhu. Tato video reportáž Vám bude libovolně k dispozici.

EDUCAzín

Unikátní katalog vzdělávání vydaný ku příležitosti veletrhu EDUCA MYJOB Liberec bude v letošním roce poprvé nejen v tištěné, ale i online formě distribuovaný do základních škol v Libereckém kraji. Tím získají vaše zakoupené inzerce v katalogu mnohem větší zásah do cílové skupiny.

TZ SFM/Pavlína Tomisová

Veletrh se měl uskutečnit v Liberci už počtrnácté, tradičně patřil k největším akcím svého druhu v Česku. Loni se na něm představilo přes 60 středních škol a zhruba stejný počet zaměstnavatelů, letos bylo podle Přindy kvůli koronavirovým omezením přihlášeno jen 52 škol a 20 firem. Kvůli covidu-19 se měl konat za zpřísněných hygienických podmínek - v rouškách a s omezeným počtem účastníků. Ani to teď už ale není možné.

čtk