Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Liberec nemění, co funguje. O Centrum pro zvířata v nouzi Archa se bude nadále starat ZOO

14. 02. 2022 | 10:33

Centrum pro zvířata v nouzi Archa při ZOO Liberec, p. o., bude pro krajské město nadále provozovat ZOO Liberec. Rada města o tom rozhodla na svém jednání a rovněž souhlasila s finančním příspěvkem pro zoologickou zahradu ve výši 3 200 000 Kč, kdy příjemce je oprávněn tuto dotaci čerpat maximálně do 31.12.2022.

ARCHA 067
archiví foto

„Říká se ´neměň nic, co funguje´. A náš útulek pro opuštěná, zraněná, bohužel nechtěná zvířata funguje skvěle. Lidé jsou zvyklí na venčení potřebných zvířat, hezké donátorské programy, atd. Proto jsme hledali cestu jak pověřit ZOO, tedy dnes již krajskou p.o., aby to nadále fungovalo stejně dobře. Našli jsme tuto legislativně možnou cestu a já jsem za to rád. Děkuji všem spolupracovníkům, kteří se na tomto hledání aktivně podíleli,“ komentuje náměstek primátora pro technickou správu města Jiří Šolc.

Centrum pro zvířata v nouzi Archa při ZOO Liberec pro město Liberec dlouhodobě na území města zajišťuje odchyt toulavých psů a koček, a těm je v rámci služby poskytnuta veterinární péče a zázemí do doby osvojení případnými zájemci.

LB/Jana Kodymová