Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Liberec předal nová sportoviště za 32 milionů. Jedno si vyzkoušela i olympionička Zuzana Hejnová

26. 09. 2023 | 13:14

Dvě zbrusu nová a moderně zrekonstruovaná sportoviště předalo město Liberec do užívání žákům ze základních škol Kaplického a Broumovská. Obě plochy mají sloužit primárně pro tělovýchovné aktivity školáků, používat je budou rovněž sportovní kluby, spolky, ale i široká veřejnost. Během slavnostního křtu si nový běžecký ovál u ZŠ Broumovská vyzkoušela kromě školáků i několikanásobná mistryně světa a olympijská medailistka Zuzana Hejnová.

sportdeti
ilustrační foto

Radnice do nových sportovišť, herních prvků, zázemí a úprav, investovala celkem přes 32 milionů korun.

Nové plochy využívají moderní tartanové povrchy. U ZŠ Kaplického vzniklo i univerzální hřiště pro míčové hry, které využijí nejen fotbalisté, ale také házenkáři, basketbalisté, i hráči dalších týmových sportů. V areálu mají sportovci k dispozici dráhu a doskočiště pro skoky do dálky, prostor pro vrh koulí a také místo pro volnočasové aktivity dětí z prvního stupně základních škol nebo pro předškoláky.

„Na Broumovské je navíc uvnitř oválu nový travnatý povrch. A to včetně zavlažování z místního vrtu. Obě sportoviště výrazně přispějí k podpoře a rozvoji nejen atletických, ale i dalších pohybových aktivit, což je jednou z našich priorit. Dostat děti ven a ke sportu je důležité nejen pro jejich zdraví, ale také pro osobní rozvoj. Děkuji všem, kteří se na obou projektech podíleli, a přeji dětem, aby si sportování na nových hřištích pořádně užily,“ říká náměstek primátora pro majetkovou správu, sport a sportovní infrastrukturu Petr Židek.

LB/Jana Kodymová