Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Liberec zřejmě přispěje třemi miliony deseti sportovním klubům na zvýšené náklady za nájmy a energie

24. 11. 2023 | 14:00

Liberec zřejmě přispěje deseti sportovním klubům na pokrytí zvýšených nákladů za nájmy a energie. Narostly jim meziročně minimálně o 40 procent, splnily tak podmínky speciálního dotačního programu, který město letos vyhlásilo. Příspěvek pro ně ale ještě musí schválit zastupitelstvo.

tygřišpunti22b
archivní foto z náboru hokejových nadějí

okud se tak stane, podle náměstka primátora Petra Židka (ODS) mezi žadatele rozdělí skoro 3,2 milionu korun.

"Jedná se o dotaci, která má pomoci těm sportovním klubům a spolkům, které byly nejvíce zasaženy nárůstem cen energií a nájmů. Jde o mimořádný titul, na který jsme měli vyčleněnou částku více jak šest milionů korun," řekl náměstek novinářům. Nevyčerpané peníze z tohoto programu podle něj převedou do příštího roku. "Využijeme je opět v rámci v rámci sportovních dotací," dodal.

archivní fofo z náboru mladých hokejistů, libereckých Tygřat

Z deseti žadatelů, kteří splnili podmínky tohoto dotačního programu, by nejvíce peněz měl dostat mládežnický oddíl hokejových Bílých Tygrů. Žádá o maximální možný příspěvek milion korun. Klub v žádosti uvedl, že mu nájemné stouplo o 85 procent, což jsou skoro tři miliony korun. Dokonce na dvojnásobek stouply náklady za energie Libereckému tenisovému klubu, který by měl získat 810.000 korun. A bezmála osmdesátiprocentní nárůst na nájemném vykázal krasobruslařský klub Variace Liberec, který žádá o více než 400.000 korun.

čtk