Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Liberecká nemocnice přemístila kvůli výstavbě urgentního centra vchod do LDN, je na opačné straně budovy

13. 12. 2023 | 10:19

Nemocnice v Liberci kvůli čtyřmiliardové výstavbě urgentního centra a parkovacího domu vybudovala nový vchod do budovy D, kde je oddělení následné péče (LDN), stomatochirurgie, ORL a oční. Vchod je na opačné straně budovy. V provozu je ode dneška, řekl ČTK mluvčí nemocnice Václav Řičář.

nemocnice vchod1 409965699 743700011120057 2804383861404990695 n
Nemocnice v Liberci, budova D, foto: Facebook/Krajská nemocnice Liberec

"Toto je významný milník, protože to znamená, že ve chvíli, kdy se otočil vchod do budovy D, tak jsme schopni začít stavět parkovací dům i v bezprostřední blízkosti LDN," uvedl Řičář. Zatímco předchozí vstup do budovy D byl z Jablonecké ulice, nový je z Kristiánovy ulice. "Po dokončení celé stavby v roce 2026 bude obnoven původní vchod a atrium u nového vchodu bude sloužit pacientům oddělení následné péče a jejich návštěvám," dodal mluvčí nemocnice.

Nemocnice v Liberci, budova D, foto: Facebook/Krajská nemocnice LiberecVýstavba Centra urgentní medicíny za 3,8 miliardy korun začala letos na jaře a rozdělila areál nemocnice na dvě části. Právě budova D je stavbou nejvíce zasažena a od dalších částí nemocnice odříznutá staveništěm. Pro libereckou nemocnici jde o nejvýznamnější stavbu za posledních 40 let, která zásadně promění dolní část jejího rozlehlého areálu v centru města mezi ulicemi Husova, Jablonecká a Klášterní. Po jejím dokončení v létě 2026 budou v prostoru pod heliportem dvě nové budovy. Parkovací dům pro 330 aut, jehož součástí bude i nové energetické centrum pro celý areál nemocnice, a také 120 metrů dlouhý šestipatrový nemocniční pavilon s urgentním příjmem, operačními sály, laboratořemi i lůžkovou částí.

čtk