Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Liberecká zoo chystá svoji největší akci roku, se strašidelnými postavami

25. 10. 2023 | 19:04

Svoji největší akci roku chystá na tento čtvrtek a pátek liberecká zoo, chodí na ni víc lidí než v běžný den v letním období. Jde o Strašidelnou zoo, kdy je zahrada mimořádně otevřená po běžné zavírací době. Jak už jsme informovali, v tomto čase areál zahrady opět ovládnou duchové, strašidla, záhrobní bytosti i ježibaby, řekla dnes ČTK mluvčí zahrady Barbara Tesařová.

strasilka
Foto jednoho ze strašidel je z webu ZOO Liberec

"Zájemci se mohou těšit na různá tajuplná zákoutí, statické instalace i živá strašidla, která se nebudou bát na nikoho bafnout či sáhnout," dodala Tesařová.

Strašidelná zoo, která láká zejména rodiny s dětmi, se koná každoročně o podzimních prázdninách. Loni během dvou podvečerů na ni přišlo rekordních 10.722 lidí. "Jde o mimořádnou akci, protože přeci jenom tato doba už je mimo sezonu a do zoo každý den proudí maximálně stovky návštěvníků," řekla Tesařová.

Zájem o Strašidelnou zoo je mimořádný i ve srovnání s letním obdobím, kdy návštěvníků do liberecké zahrady přichází nejvíce. Špičková denní návštěvnost o letních prázdninách je mezi 3000 až 4000 lidmi. "Navíc je nutno podotknout, že tolik jich přijde v létě za celý den a při této akci v průběhu několika hodin," dodala mluvčí zoo.

Ve čtvrtek a pátek bude zahrada v rámci Strašidelné zoo otevřená od 18:00 do 21:00 s možností koupit vstupenku do 20:00. "Stejně jako v minulosti jsme si připravili dva okruhy. Jeden pro menší a bojácnější děti a ten druhý pro více otrlé návštěvníky," uvedla Tesařová. V dolní části zoo bude navíc opět jezdit strašidelný vláček. Zájemcům o tuto akci mluvčí zahrady doporučuje, aby si koupili vstupenky v předprodeji a zbytečně tak nestáli frontu u pokladny.

Návštěvníci také musejí počítat s tím, že během Strašidelné zoo moc zvířat neuvidí. "Většina zvířat bude po dobu konání akce z bezpečnostních důvodů umístěna v pavilonech a vnitřních ubikacích, které zůstanou pro návštěvníky ve večerních hodinách uzavřené," dodala Tesařová.

Akci se strašidly chystá zoo na čtvrtek a pátek také pro sousední Dětský koutek, který pod ni patří. V případě příznivého počasí bude tento areál otevřený po oba dny od 14:00 do 20:00, ve čtvrtek se navíc zájemci mohou přidat k lampionovému průvodu se strašidly v čele. Průvod vyrazí v 18:00 od Severočeského muzea a bude končit v Dětském koutku.

čtk