Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Liberecký dopravní podnik za renovaci šesti tramvají zaplatí přes 46 milionů korun

20. 07. 2022 | 14:43

Liberecký dopravní podnik za renovaci šesti tramvají zaplatí 46,4 milionu korun bez daně, očekával cenu 42 milionů. O zakázku projevila zájem jediná firma, ostravská Škoda Ekova. Vyplývá to z údajů ve věstníku veřejných zakázek.

TramvajTerminalNew2
archivní ilustrační foto

Dopravní podnik předá firmě ke generální opravě postupně tři tramvaje typu T3R.PLF a tři T3R.PV. Práce na jedné tramvaji by měly trvat maximálně osm měsíců, souběžně je možné opravovat až čtyři a všechny by měly být hotové do konce příštího roku. Renovace čeká skříně tramvají, tedy část bez podvozku. Pracovníci obnoví karosérii i interiér včetně kabiny pro řidiče a také část elektro.

Liberecký dopravní podnik má 64 tramvají, které jezdí na čtyřech linkách o celkové délce 37 kilometrů. Loni tramvaje najezdily 1,9 milionu kilometrů a přepravily skoro deset milionů cestujících.

čtk