Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Liberecký veletrh Educa se kvůli koronaviru přesunul na internet, dnes ráno odstartovalo dvoudenní živé online vysílání

15. 10. 2020 | 11:16

Liberecký veletrh vzdělávání a pracovních příležitostí Educa MyJob Liberec 2020 se letos kvůli koronavirovým opatřením přesunul na internet. Organizátoři dnes ráno odstartovali dva dny živého online vysílání rozhovorů a prezentací škol, firem i profesí. Tím ale Educa neskončí, projekt bude pokračovat až do konce ledna, díky čemuž je možno ho dál rozvíjet a doplňovat, řekl při zahájení veletrhu za organizátory Lukáš Přinda.

AeducaLIve2Vildner
Foto z FB Martin Bathory Wildner

Vysílání z veletrhu vzdělávání Educa sledujte ZDE.

Veletrh se měl v Liberci uskutečnit už počtrnácté. Patří k největším akcím svého druhu v Česku. Loni se na něm představilo přes 60 středních škol a zhruba stejný počet zaměstnavatelů. Home Credit Arenou prošlo za tři dny 18.000 lidí. Letos bylo ale podle Přindy kvůli koronavirovým omezením přihlášeno jen 52 škol a 20 firem. Kvůli šíření nemoci covid-19 se měl veletrh konat také za zpřísněných hygienických podmínek, v rouškách a s omezeným počtem účastníků. S vyhlášením nouzového stavu a dalších koronavirových opatření ale i tato možnost padla.

Představení vystavovatelů se tak přesunulo na internet. "Výhodou je, že je možné si je pustit kdykoliv a kdekoliv, studenti se na ně mohou podívat společně s rodiči," řekl Přinda. Všechny rozhovory a prezentace se nahrávají a je možné se na ně podívat i v dalších měsících.

Foto: FB Martin Bathory Wildner

Na platformě Educa Online 2020 akce studentům představuje přes 50 středních škol nejen z Libereckého kraje své studijní obory, ale i samotnou školu, její zázemí i nabídku mimoškolních aktivit. Nechybí rozhovory se studenty a pedagogy. "Zájemci o studium mají na jednom místě možnost seznámit se s nabídkou studijních oborů, ale získají také informace o tom, o jaké profese je ve firmách největší zájem," uvedl Přinda.

Veletrh je tradičně určen pro žáky osmých a devátých tříd, kteří se rozhodují o své budoucnosti. Educa ale podle Přindy nabízí také informace pro ty, kdo by chtěli změnit svůj profesní život. Informace tam najdou i firmy nebo jejich personalisté. Do projektu se již tradičně zapojuje mimo jiné i úřad práce.

čtk