Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Liberecký Vesec zažije extrémně rušný víkend, přestaví se policejní vrtulník nebo jízdní policie

06. 09. 2019 | 9:52

Modrý vrtulník Bell z policejní letecké flotily a ukázky slaňování policistů otevřou v sobotu oslavy Dne dětí ve volnočasovém areálu ve Vesci u Liberce. „Během sedmileté historie se nám dosud nikdy nesešel tak nabitý a pestrý rozvrh,“ říká Michal Buzek, ředitel  společnosti Elset, která mítink od samého začátku organizuje společně Československou obcí legionářskou jednotou -  vojenské posádky Liberec, Libereckým krajem a SBD Sever. Podle něj lze předpokládat, že hosté pokoří dosavadní patnáctitisícovou účast.

vrtulnikCvičení
ilustrační foto

Návštěvníci se mohou těšit na přehlídku letectva v podání Aera L 39 Alca nebo ukázku jízdní policie na koních, akci  také navštíví policejní elita - útvar rychlého nasazení (URNA).

Zhlédnou také rekonstrukci rozhodujících segmentů bojů v Normandii z roku 1944, do nichž se  zapojí přes 400 nadšenců  z Military klubů a spolků podporovaných mohutným seskupením vojenské historické techniky zapůjčený z muzeí i soukromých sbírek z celé ČR. Obdobně rozmanitá bude  i chystaná exhibice soudobých bezpečnostních složek, dětské atrakce,  workshopy nebo doprovodný program. „Pro velký zájem o vyhlídkové fotolety vrtulníkem na Libercem jsme museli povolat tentokrát dva stroje“, doplňuje Buzek.

Dětské dny spojené se začátkem školního roku se během sedmi leté tradice  rozvinuly od rodinné zábavy ve společenskou událost daleko překračující hranice regionu. Účastní se jich i regionální producenti a pivovary s prezentací svých novinek. Liberecký magistrát zajišťuje tradičně kyvadlovou dopravu zdarma z terminálu MHD ve Fügnerova ulici. „Autobusy budou jezdit ze stanoviště

číslo čtyři od 9.15 v půlhodinovém intervalu“, doplňuje mluvčí města Jana Kodymová. Aktuální informace sledujete na www.detskydenvevesci.cz.

TZ