Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Liberečtí předškoláci oslavili Den dětí miniolympiádou na atletickém stadionu v areálu Sport Parku

01. 06. 2023 | 15:28

Bezmála stovka dětí z libereckých mateřských škol, které se přihlásily na 3. ročník „Mateřinkové olympiády“, oslavily svůj den pohybem při sportovním klání na atletickém stadionu v prostorách Sport Park Liberec.

Slavnostní zahájení akce po vzoru skutečných mezinárodních soutěží podpořili i profesionální sportovci Michal Bulíř z hokejového klubu Bílí Tygři Liberec, fotbalový klub FK Jablonec reprezentoval Michal Černák. Oba popřáli dětem hodně sportovního elánu a neopomněli uvést, že ať se rozhodnou pro jakýkoliv druh sportu, aby je především bavil.

Mateřinková olympiáda 2023Akce proběhla za přispění Nadace SYNER, za kterou děti pozdravila Iva Urbanová a zdůraznila, jak je pohyb důležitý. I proto nadace finančně podporuje tyto projekty a pomohla také při zajištění zázemí Sport Parku včetně zakoupení medailí a cen pro malé sportovce.

Mateřinková olympiáda 2023

Ačkoli šlo o miniolympiádu, některé tradice pořadatelská MŠ Korálek chtěla zachovat. Proto po úvodních proslovech došlo i na zapálení „olympijské“ pochodně, která byla svěřena Ivanu Langrovi, náměstkovi primátora pro kulturu, školství a cestovní ruchu, který letošní ročník sportovního klání oficiálně zahájil.

Pochod po oválu stadionu byl plný pestrých barev dětí, které se svými týmovými vlajkami a pokřiky následovaly náměstka v průvodu spolu s realizačním týmem nesoucí mateřinkovou vlajku a oběma sportovci. Děti pak soutěžily v disciplínách běh, skok do dálky, hod a štafeta.

Mateřinková olympiáda 2023Vedle nich měly studentky Jergymu a SOŠP připravené doprovodné sportovní aktivity a děti se při nich mohly nejen rozcvičovat, ale také zábavnou formou zkoušet své limity a dovednosti. Budoucí učitelky mateřských škol velmi pomohly s organizací a zajištěním vyhodnocování výsledků v soutěžních disciplínách a provázely jednotlivé týmy celou olympiádou tak, aby vše pěkně klapalo.

Mateřinková olympiáda 2023Počasí skvěle vyšlo a velký výkon odvedl maskot Bílých tygrů, který děti provázel téměř bez přestávky a motivoval je i při jejich sportovních výkonech svým příkladem. „Sportovní a pohybové aktivity rozvíjí u dětí motivaci, důvěru, pohybové kompetence, znalosti a pochopení, že být pohybově aktivní, je pro člověka prospěšné. Učí také děti přijmout prohru, být týmovým hráčem a mít radost z pěkně prožitého dne, plného společných zážitků,“ uzavřela dopolední soutěž ředitelka pořádající MŠ Korálek Vladimíra Jurigová.

TZ/Vladimíra Jurigová