Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Martin prodělal aneurysma, dělá ale pokroky, aby mohl zase aktivně žít. Potřebuje i vaši pomoc

15. 01. 2024 | 15:44

Martin (38 let) z Liberce byl statný, akční, soběstačný mladý chlap, ale především milující partner a tatínek malého Honzíka (7 let). Vše se změnilo v jeden květnový den roku 2022, kdy se Martin při renovaci stolu z ničeho nic skácel k zemi. I přes okamžitou pomoc vznikly komplikace – prasklé aneurysma (výduť mozkových cév – když céva praskne krev se začne rozlévat kolem mozku) nevěstilo nic dobrého, a lékaři nedávali mnoho šancí na přežití.
 

MartinDonio1
Foto: sarema.cz

Martin je ale bojovník a nehodlal se osudu jen tak podvolit. Celé 3 měsíce strávil v umělém spánku, rodina za ním pravidelně docházela a podporovala ho, i přesto měl Martin několikrát namále. Po třech měsících se z umělého spánku probudil, ale verdikt byl nemilosrdný -  ochrnutí pravé poloviny těla s postižením řečového centra. Aby toho nebylo málo, Martinovi chybí kus lebky a ještě stále má jedno aneurysma. Přesto se Martin nevzdává, dál bojuje a pravidelně rehabilituje. Díky intenzivní rehabilitaci se s dopomocí umí postavit a ujít pár kroků po rovném terénu, bohužel se ale neobejde bez neustálé asistence a vozíku.

Foto: sarema.cz

Martin navštěvuje intenzivní rehabilitace v Rehabilitačním centru Sarema Liberec. Tyto rehabilitace, přestože přináší zlepšení zdravotního stavu, bohužel nejsou hrazeny z veřejného zdravotního pojištění. Vybrané finanční prostředky budou využity na uhrazení dalších kol intenzivních neurorehabilitací, které Martinovi pomáhají v posunu dopředu. Děkujeme.

Link na sbírku na Donio.cz, kde se přispívá na léčbu Martina:
https://www.donio.cz/martin-dela-pokroky-aby-mohl-zase-aktivne-zit

Centrum Sarema Liberec, s.r.o., poskytuje vysoce specializované neurorehabilitační a rehabilitační služby. Bylo založeno roku 1995. Sídlí v Liberci a působí také v Brně a ve Zlíně,  v minulém roce byla otevřena nová pobočka v Praze. Kromě zdravotní péče centrum nabízí i sociální rehabilitaci a služby fundraisingu.

Více informací najdete na stránce www.sarema.cz