Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Mezinárodní den průvodců oslavili v Liberci netradiční prohlídkou Severočeského muzea

25. 02. 2022 | 12:53

Městské informační centrum zve na prohlídky k Mezinárodnímu dni průvodců každoročně a vždy o ně bývá značný zájem. Letos patří velké poděkování za skvělou spolupráci Severočeskému muzeu, které zájemcům při této příležitosti představilo své krásné prostory, bohaté sbírky i cenné exponáty a poodhalilo také různé zajímavosti, a to nejen pohledem, ale i poutavým výkladem.

muzeum nové mad 119679091 3241466082617736 4048751994754724750 o
Foto: Mad

Mezinárodní den průvodců je dnem, kdy si připomínáme, že mezi námi jsou lidé - průvodci, kteří nám ukazují svět rozmanitější a bohatší. V Liberci se letos slavil tento den v sobotu 19. února, kdy si mohli zájemci z řad profesionálních i dobrovolných průvodců, včetně širší veřejnosti, prohlédnout Severočeské muzeum při dvou komentovaných prohlídkách.

Průvodkyně muzea provedla skupiny všemi expozicemi, umožnila návštěvníkům i názorné audio ukázky v expozici automatofonů, poutavě vyprávěla o historii objektu i současném dění. Návštěvníci vystoupali na věž i na terasu, kde se pokochali zcela netradičními pohledy na budovu muzea i na město jako takové.

V neposlední řadě paní průvodkyně seznámila zájemce i s rozsáhlou sbírkou knih v překrásných prostorách muzejní knihovny. Věříme proto, že účastníci prohlídky odcházeli posléze z muzea nadšeni a plni příjemných dojmů, že mohli – mimo jiné - nahlédnout i do prostor, kam se při běžné návštěvě nedostanou.

www.liberec.cz